Anexare Crimeea. Rusia, acuzată de tortură la ONU

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

ONU a adoptat proiect actualizat al rezoluției „Situația drepturilor omului în Republica Autonomă Crimeea și Sevastopol, Ucraina".

Cel de-al Treilea Comitet (Social, Umanitar și Cultural) al Adunării Generale a ONU a adoptat joi, 15 noiembrie, un proiect actualizat al rezoluției „Situația drepturilor omului în Republica Autonomă Crimeea și Sevastopol, Ucraina", informează portalul deschide.md

Potrivit Misiunii Ucrainei la ONU, proiectul de rezoluție a obtinut 67 de voturi „pentru" și 26 „împotrivă".

Rezoluția afirmă că, începând din 2014, autoritățile ruse au folosit tortura pentru a obtine mărturii false în dosare motivate politic și au efectuat rețineri și arestări ilegale ale cetățenilor ucraineni.

Documentul cere organizațiilor internaționale și agențiilor specializate ale ONU să desemneze peninsula ucraineană în documente oficiale numai ca „Republica Autonomă Crimeea și orașul Sevastopol (Ucraina), care sunt ocupate temporar de Federația Rusă".

Ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, pe Twitter, a subliniat că rezoluția enumeră pentru prima dată pe prizonierii politici ucraineni ai Kremlinului.

După votul în Comitet, proiectul va fi examinat de Adunarea Generală a ONU. Votul este așteptat în luna decembrie a acestui an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel