Analizele recente arată că luptătorii Hamas folosesc și arme nord-coreene, cel mai utilizat fiind aruncătorul de grenade F-7

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Deși Phenianul a negat că a vândut arme către Hamas, o analiză coordonată de Associated Press arată totuși că luptătorii mișcării au folosit arme nord-coreene în timpul atacului asupra zonelor israeliene din 7 octombrie. Evaluarea agenției s-a bazat pe un clip video distribuit de Hamas, care a fost analizat de doi experți în armament nord-coreean, pe lângă o analiză a armelor confiscate de forțele israeliene de la luptătorii mișcării și rapoarte ale informațiilor militare sud-coreene.

Conform aceleiași surse, înregistrarea indică faptul că Hamas a folosit aruncătoare de grenade portabile F-7, cu reîncărcare rapidă, considerate arme extrem de valoroase pentru luptătorii Hamas.

În acest sens, Jenzen Jones, un expert în arme care lucrează ca director al Companiei de servicii de cercetare și consultanță privind armamentul, a declarat: "Utilizarea acestei arme a fost documentată în Siria, Irak, Liban și Fâșia Gaza. Coreea de Nord a sprijinit de mult timp grupările armate palestiniene, iar armele nord-coreene au fost detectate anterior în proviziile descoperite".

Hamas a difuzat fotografii ale antrenamentului său, care arată luptători purtând aruncătorul de grenade cu o bandă roșie distinctă peste focos și alte elemente compatibile cu un F-7, a declarat Matt Schroeder, analist senior la Small Arms Survey, care a elaborat și un ghid despre armele ușoare ale Phenianului. "Nu este surprinzător să vezi arme nord-coreene la Hamas", a spus Schroeder.

Armata israeliană a refuzat să răspundă la întrebările Associated Press cu privire la sursa acestor arme și producătorul lor. La rândul său, misiunea nord-coreeană la ONU nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Associated Press.

Săptămâna trecută, Phenianul, prin intermediul Agenției Centrale de Știri din Coreea, a negat acuzațiile potrivit cărora Hamasul ar fi folosit arme nord-coreene, descriindu-le drept un "zvon fals și fără temei" orchestrat de Statele Unite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel