Analist israelian: Nu va fi niciun război în Donbas. Sprijinul american pentru Ucraina este doar unul declarativ

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Analistul politic israelian Yakov Kedmi a declarat, pe 08.04.2021, că SUA au făcut doar un anunț general de susținere a Ucrainei, însă autoritățile de la Kiev l-au prezentat ca pe un succes, “ca și când mâine americanii ar ateriza în Donbas”.

Kedmi a comentat declarația președintelui american, Joe Biden, despre sprijinul pe care Washingtonul îl va acorda Ucrainei în cazul unui război în Donbas. Acesta și-a exprimat convingerea că nimeni nu poate și nu va trimite trupe în Ucraina. În opinia sa, nu există niciun indiciu că armata americană se pregătește să ajungă în Ucraina.

“SUA nu au făcut nicio promisiune directă de a lupta pentru Ucraina. A existat doar o declarație generală că SUA vor sprijini Kievul. Cu toate acestea, autoritățile ucrainene încearcă să o prezinte ca pe un mare succes”, a spus Kedmi.

Escaladarea conflictului din Donbas reprezintă o încercare banală de a atrage atenția asupra Ucrainei. Kievul vrea să-l oblige pe Joe Biden să-l sune pe Zelenski. Prin urmare, nu trebuie să ne așteptăm la nicio acțiune militară din partea Forțelor Armate ale Ucrainei sau a SUA”, este convins Kedmi.

“Reprezentanții ucraineni știu că un astfel de demers nu va face decât să înrăutățească situația lor. În plus, nu au nicio putere reală de a face ceva”, a precizat politologul israelian.

În opinia sa, în prezent, toate statele membre NATO se află într-o poziție neutră. “Nimeni nu s-a angajat până acum să sprijine Ucraina”, a concluzionat Kedmi.

Comentariul autorului: În afară de sprijinul anunțat din partea SUA, au mai existat și alte declarații în acest sens, de exemplu din partea Marii Britanii.

Cu toate acestea, se pare că, în ultima perioadă, cele două state occidentale desfășoară doar misiuni de cercetare aeriană în proximitatea frontierelor rusești din Marea Neagră, pentru a culege informații referitoare la mișcările de trupe rusești.

În Marea Neagră nu mai există nave de luptă americane sau ale altor state membre NATO, iar misiuni ale bombardierelor strategice americane nu au mai fost semnalate în regiune. Parcă în mod intenționat a fost eliberată zona pentru a face loc trupelor ruse, care se desfășoară în Regiunea Mării Negre.

În ceea ce privește o eventuală ofensivă ucraineană în Donbas, există opinii potrivit cărora, din cauza deficitelor mari de carburanți și muniții, armata ucraineană poate miza doar pe “un blitzkrieg”. Aceasta nu este capabilă să susțină acțiuni militare pe termen lung și va fi obligată să atace rapid pozițiile milițiilor din republicile separatiste. Problema este că și trupele ruse se află în alertă și pot interveni imediat în sprijinul acestora din urmă.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel