Amplu exercițiu multinațional la Baza Aeriană Andravida din Grecia (Video)

Eduard Pascu / 27 apr 2021 / 21:18
Sursa foto: Baza Aeriană Aviano
Sursa foto: Baza Aeriană Aviano

Zeci de avioane F-16 ale forțelor aeriene din SUA, Grecia, Spania, Canada, Israel, Franța, Cipru, Germania și Emiratele Arabe Unite au participat în perioada 12-22 aprilie la un amplu exercițiu aerian NATO intitulat INIOCHOS 21 la Baza Aeriană Andravida din Grecia.

Exercițiul a fost unul de pregătire pe teren operațional și tactic organizat de forța aeriană elenă, găzduit de Hellenic Air Tactics Center din Grecia. Scopul a fost de a spori pregătirea în luptă și capacitatea de luptă, oferind în același timp participanților posibilitatea de a dezvolta planificarea capacităților și de a efectua operațiuni aeriene complexe într-un mediu multinațional, de forță comună, se arată într-un comunicat al Bazei Aeriene Aviano din Italia.

În timpul exercițiului, Escadrila 510 de luptă a efectuat o multitudine de operațiuni comune și pregătire pentru apărarea aeriană pentru misiuni de atac aer-sol, luptă aeriană și sprijin aerian apropiat. Piloții au lansat aproximativ 170 de muniții inerte, a tras 8.300 de cartușe în ținte și au executat peste 200 de decolări și tot atâtea aterizări.

La sol, cinci aviatori ai grupei de control de tactică aeriană din cadrul Escadrilei a 2-a de operațiuni de sprijin aerian din Vilseck, Germania, au finalizat 14 misiuni de sprijin aerian apropiat colaborând cu avioane din SUA, Franța, Grecia și Cipru. 

Exercițiul a fost sprijin de avioane KC-135 Stratotanker de la Baza Royal Air Force din Mildenhall Marea Britanie.

INIOCHOS 21 va continua să îmbunătățească interoperabilitatea SUA și a țărilor participante, permițând piloților să își demonstreze propriile roluri unice și contribuția lor la securitatea regională și globală.

Coordonarea Forțelor Aeriene Elene a fost executată de șeful statului major al apărării naționale elene, generalul Konstantinos Floros, șeful statului major al forțelor aeriene elene, generalul George Blioumis și colonelul Nikolaos Kokonis, comandant al Hellenic Air Tactics Center.

Principalii lideri ai apărării au vorbit despre succesul exercițiului și au mulțumit tuturor țărilor implicate pentru participare și angajamentul lor față de alianța NATO.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy