Amplă acțiune în Europa a forțelor speciale italiene împotriva grupării mafiote 'Ndrangheta. Operațiunea include și România

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: @carabinieri.it - Facebook
Foto: @carabinieri.it - Facebook

Italia a anunţat miercuri o vastă operaţiune a poliţiei în peninsulă, în Germania, în Spania şi în România împotriva 'Ndrangheta, cunoscuta mafie din Calabria (sud), relatează Agerpres,citând France Presse şi DPA.

'O operaţiune a poliţiei judiciare denumită 'PLATINIUM-DIA' împotriva 'Ndrangheta este în curs de desfăşurare în Germania, în România, în Spania şi pe întreg teritoriul naţional', menţionează un comunicat al Direcţiei naţionale de investigaţii antimafia (DIA) din Italia.

Această operaţiune este coordonată de Parchetul din Torino, capitala regiunii Piemont (nord), precizează comunicatul.

Operaţiunea vizează două clanuri ale 'Ndrangheta - familia Agresta şi familia Giorgi - aceasta din urmă fiind acuzată de trafic internaţional de droguri, în mai multe regiuni din Italia şi în Germania.

Peste 200 de membri DIA (Direzione Investigativa Antimafia), 100 de poliţişti şi jandarmi, susţinuţi de elicoptere şi unităţi de câini special dresaţi, precum şi un regiment militar iau parte la această operaţiune în Italia, în timp ce '500 de agenţi' participă în celelalte trei ţări, conform sursei citate.

În cursul raidurilor efectuate au fost puse sub sechestru bunuri, inclusiv imobiliare, în valoare de 'mai multe milioane de euro' şi au fost arestaţi mai mulţi suspecţi.

O conferinţă de presă a parchetului din Torino şi a anchetatorilor implicaţi în această operaţiune a fost anunţată pentru 09:00 GMT.

Potrivit publicaţiei La Repubblica, bandele 'Ndrangheta aveau legături în sudul Germaniei, în landul Baden-Wuerttemberg în regiunea lacului Constance. Infractorii aveau legături şi în Spania şi în România.

Mai multe sute de anchetatori sunt implicaţi în această operaţiune de amploare. Clanurile 'Ndrangheta sunt acuzate de trafic de droguri.

'Ndrangheta calabreză a depăşit de mult timp Cosa Nostra siciliană în calitate de cea mai mare organizaţie mafiotă din Italia, fiind considerată unul dintre cele mai puternice sindicate ale crimei organizate din lume din cauza controlului exercitat asupra cele mai mari părţi a cocainei care intră în Europa.

Chiar dacă domină traficul internaţional de droguri, mafia calabreză este de asemenea implicată în tranzacţii cu arme, spălare de bani, afaceri în sectorul construcţiilor şi în alte sectoare economice. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel