Amiral britanic: „Armata rusă și-a pierdut jumătate din potențialul de luptă în Ucraina, inclusiv 2.500 de tancuri”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc distrus
Tanc distrus

După ce ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a publicat în urmă cu câteva zile informații despre presupusele pierderi uriașe ale armatei ucrainene în ofensiva acesteia din sud-estul țării - când susținea, printre altele, că armata rusă a distrus 2.500 de echipamente militare și blindate, inclusiv 16 tancuri germane Leopard care au fost livrate de Polonia și Portugalia - a venit și replica omologilor occidentali.

Ministrul german al apărării Boris Pistorius a declarat într- un interviu acordat presei poloneze că Germania și Danemarca vor livra Ucrainei „zeci de noi tancuri Leopard 1A5”, iar ulterior comandantul Statului Major al Forțelor Armate Britanice, amiralul Anthony Radakin, a abordat problema războiului din Ucraina într-o declarație, publicată ieri în Financial Times.

„Rusia și-a pierdut aproape jumătate din capacitățile sale de luptă. Anul trecut a tras 10 milioane de obuze, iar acum, în cel mai bun caz, poate produce un milion de obuze pe an. A pierdut 2.500 de tancuri și poate produce în cel mai bun caz 200 de tancuri (noi) pe an”, arată Anthony Radakin.

Totodată, amiralul a respins acuzațiile conform cărora contraofensiva ucraineană se desfășoară încet și că strategia militară a Kievului vizează epuizarea, întinderea (apărarea) și lovirea inamicului și distrugerea treptat a liniilor de apărare rusești.

Totuși, el a recunoscut că densitatea câmpurilor de mine rusești a fost „mai mare decât se aștepta”, și că lipsa apărării aeriene și a aviației care să protejeze avansul forțelor ucrainene și lipsa aprovizionării cu toate echipamentele militare pe care Ucraina le-a solicitat ar putea „complica cursul contraofensivei”.

Comandantul militar britanic a spus că „este nedrept să legam Ucraina de un anumit interval de timp” și că „Rusia este acum atât de slabă încât nu are puterea de a lansa (sa) contraofensivă”, iar „lovitura principală a contraofensivei Kievului urmează să vină”.

Citește și: Amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului Militar NATO: Rusia are capacitatea de a reveni. Contraofensiva Ucrainei e înceată dar sigură. Altfel pierderile ar fi imense

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel