Americanii mențin presiunea pe Rusia: 18 noi HIMARS și 12 sisteme Titan pentru combaterea dronelor vor ajunge în Ucraina

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: HIMARS / Armata SUA, facebook
Foto: HIMARS / Armata SUA, facebook

Autoritățile americane pregătesc un nou pachet de ajutor militar pentru Forțele Armate Ucrainene, în valoare de 1,1 miliarde de dolari.

Reuters scrie că administrația americană va anunța în zilele următoare detalii despre noua tranșă de armament.

Noul pachet de 1,1 miliarde de dolari de ajutor militar al SUA pentru Ucraina include 18 sisteme HIMARS, relatează publicația citată, care citează oficiali americani.

Pachetul va include, alături de sistemele de lansare multiplă HIMARS, muniții, diverse tipuri de sisteme de combatere a dronelor și sisteme radar, împreună cu piese de schimb, pachet de instruire și suport tehnic, a anunțat, sub protecția anonimatului, o sursă care deține informații despre planurile administrației de la Casa Albă.

Potrivit AP, pachetul include finanțare pentru 18 HIMARS și muniție pentru acestea, precum și 12 sisteme Titan pentru contracararea UAV-urilor, aproximativ 300 de vehicule, zeci de camioane și remorci pentru transportul de echipamente grele, radare, echipamente de comunicații și supraveghere etc.

CNN precizează că pachetul va include 150 de Humvee, 40 de camioane și 80 de platforme pentru ”transportul echipamentului greu”.

AP notează, de asemenea, că noul ajutor are ca scop este alimentarea nevoilor de apărare pe termen lung ale Ucrainei, așa că poate dura un an sau doi până când sistemele sunt primite.

 

Sancțiuni, pregătite după anexare

 

Washingtonul pregătește o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei în cazul în care Moscova ar anexa aceste zone după anunțarea rezultatelor referendumului.

Președintele Joe Biden a condamnat referendumurile și a promis că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată rezultatele.

Până la acest moment, Statele Unite au oferit Ucrainei sprijin militar de aproximativ 16,2 miliarde de dolari, doar în conflictul cu Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel