Americanii au identificat și interceptat două avioane de cercetare rusești în apropiere de Alaska

Ionel Copcea |
Data publicării:

Comandamentul pentru apărarea aerocosmică a Americii de Nord (NORAD) a anunțat că, în perioada 08-10.08.2022, sistemul comun de apărare antiaeriană al SUA și Canadei a identificat două avioane de cercetare rusești în apropiere de Alaska.

Dintr-un comunicat de presă dat publicității de NORAD rezultă faptul că forțele americane au descoperit, urmărit și identificat cele două aparate de zbor rusești, care au evoluat în două misiuni diferite. Acestea au intrat și au lucrat în înteriorul zonei de apărare antiaeriană a Alaskăi.

Reprezentanții NORAD au precizat că aeronavele rusești nu au încălcat spațiile aeriene ale SUA și Canadei.

Comentariul autorului: De regulă, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse desfășoară misiuni de patrulare aeriană în apropiere de Alaska cu bombardiere strategice de tip Tu-95MS și avioane antisubmarin Tu-142.

Probabil, cele două zboruri efectuate pe 08 și 10 august au fost executate de avioane de cercetare din compunerea unor structuri ale Armatei 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Est.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel