Amendament inițiat de senatori americani care ar limita capacitatea preşedintelui de a retrage trupe din Germania

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un grup bipartizan de senatori din Congresul SUA a anunţat depunerea unui amendament vizând să limiteze capacitatea preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupe din Germania, transmite marţi dpa.

Şase senatori, printre care influenţii congresmeni republicani Lindsey Graham şi Marco Rubio, au anunţat un amendament la legea privind cheltuielile naţionale de apărare (NDAA) pentru anul fiscal 2021, care ar limita folosirea de fonduri pentru reducerea efectivelor americane staţionate în Germania.

Amendamentul ar împiedica folosirea de resurse pentru reducerea numărului de trupe până la prezentarea de către ministrul apărării a unui raport care să 'certifice' că o retragere nu va submina securitatea Statelor Unite şi a aliaţilor lor, transmite Agerpres.

Senatorii mai cer să se verifice dacă o retragere nu va dăuna NATO, operaţiunilor militare americane sau familiilor soldaţilor, precum şi că nu va genera costuri suplimentare 'semnificative' pentru redesfăşurarea forţelor. Legea în cauză, care în mod obişnuit primeşte un sprijin larg din rândul ambelor partide, trebuie să fie adoptată atât de Camera Reprezentanţilor, cât şi de Senat înainte de a fi trimisă la Casa Albă spre promulgare.

Preşedintele Trump a anunţat în această lună că SUA îşi vor reduce efectivele din Germania cu circa 9.500 de militari, acuzând Berlinul că "datorează NATO miliarde de dolari" şi că tratează 'rău' Statele Unite în materie comercială. Ulterior, el a spus că va muta o parte din trupe din Germania în Polonia.

'Într-un moment în care SUA şi aliaţii noştri europeni trebuie să continue să facă front comun pentru a descuraja influenţele maligne, este în interesul securităţii noastre naţionale, ca şi în interesul aliaţilor şi partenerilor noştri să ne continuăm prezenţa în Germania', a declarat senatorul Mark Rubio. 

Citește și: Retragerea militarilor americani din Germania | Rusia urmăreşte cu atenţie relocarea unei părţi a contingentului american în Polonia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel