Ambasadorul SUA: 'România va fi protejată de orice influență malignă și nu trebuie să se îngrijoreze de integritatea teritorială'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

E.S. Ambasadorul Adrian Zuckerman și alți demnitari au participat la un eveniment al Consiliului din România al Ligii Navale a Statelor Unite.

 În discursul său, ambasadorul a mulțumit oamenilor din Dobrogea și din toată România pentru sprijinul acordat militarilor americani de-a lungul anilor și a subliniat importanța relațiilor bilaterale SUA-România, anunță Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Ambasadorul Zuckerman a felicitat și comunitățile etnice, culturale și religioase din Dobrogea, care lucrează împreună pentru a crea o societate mai puternică și mai prosperă.

Totodată, el a dat asigurări că țara noastră nu are un prieten mai bun decât SUA iar România, din postura de aliat cheie al Washingtonului, va fi „pe deplin protejată de orice influență malignă”. Înaltul diplomat american a cofirmat o prezență americană mai mare în țara noastră.

Din discursul ambasadorului Adrian Zuckerman:

2. -imagine fara descriere- (adrian_zuckerman_62829000.jpg)

Foto: U.S. Embassy Bucharest Facebook

 

România nu are un prieten mai bun decât SUA

 

„Sunt recunoscător că pot să sărbătoresc cu dumneavoastră comunitatea multiculturală din Constanța, cu amestecul său special de limbi, moșteniri și culturi, și de asemenea să sărbătoresc cu dumneavoastră partneriatul special și prietenia dintre România și Statele Unite. România nu are un prieten mai bun decât Statele Unite. Președintele Trump și cu mine recunoaștem că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât România.

Liga Navală a Statelor Unite este un susținător devotat al Marinei, Corpului de Infanterie Marină, Pazei de Coastă și Marinei Comerciale a Statelor Unite. Întotdeauna am apreciat numeroasele tradiții ale navigatorilor și, în mod deosebit, admir tradiția de lungă durată a marinarilor de a acorda ajutor oricui este în suferință pe mare. Acest ajutor este oferit fără a ține cont de rasă, naționalitate, religie sau orice alt factor. De fapt, este acordat în recunoașterea faptului că cei care călătoresc pe mare trebuie să se bazeze unii pe alții pentru siguranța și bunăstarea tuturor”, a precizat ambasadorul american.

 

SUA vor aduce mai multe trupe în România, aliat-cheie ce va fi protejat de „orice influență malignă”

 

„Statele Unite sunt un beneficiar recunoscător al eforturilor comunității dumneavoastră de a primi oameni din toate mediile. După cum știți, Constanța găzduiește o prezență americană permanentă la Baza Aeriană Mihail Kogalniceanu. (...) România este gazdă a unei prezențe rotaționale de aproape 1,000 de soldați americani și a amplasamentului sistemului Aegis Ashore la Deveselu, un element cheie al sistemului de apărare al Europei. Prețuim foarte mult parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, precum și importanța Alianței NATO. Suntem mândri să fim prezenți în regiunea Mării Negre ca parte a angajamentului nostru pentru pace, securitate și prosperitate în regiune și nu numai.

Sunt sigur că mulți dintre voi ați auzit recent că România va găzdui un număr substanțial de trupe americane suplimentare, ca rezultat al noii noastre politici strategice de apărare. România este aliat cheie în această politică strategică. Flancul de sud-est al Europei va fi pe deplin protejat de orice influență malignă. România este unul dintre pilonii și partenerii vitali din strategia de apărare a Statelor Unite și a NATO. România nu ar trebui să se îngrijoreze niciodată de integritatea și securitatea granițelor sale”, a mai precizat înaltul diplomat american.

Ambasadorul Zuckerman a subliniat de asemenea importanța factorului economic, precizând că „Statele Unite s-au angajat să ajute România să își atingă adevăratul potențial și să devină un lider economic european”. 

„Sunt mândru să particip la aceste eforturi și mulțumesc României și Constanței pentru găzduirea armatei americane și pentru faptul că sunt un neprețuit aliat al SUA și NATO, promovând securitatea internă și internațională. Președintele Trump și cu mine mulțumim României pentru că este un mare aliat și prieten. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să binecuvânteze România și Statele Unite”, a conchis ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel