Ambasadorul Rusiei în Israel: Nu putem forța Iranul să părăsească Siria

Cristian Soare |
Data publicării:
Ambasadorul rus în Israel, Anatolie Viktorov
Ambasadorul rus în Israel, Anatolie Viktorov

Reprezentantul Rusiei în Israel susține că forțele sprijinite de Iran au un "rol foarte important" în lupta împotriva adversarilor regimului Assad.

Ambasadorul rus în Israel, Anatolie Viktorov, a declarat într-un interviu luni că țara sa nu poate obliga forțele iraniene să se retragă din Siria, în ciuda apelurilor israeliene petru retragerea Iranului din țară, potrivit timesofisrael.

Anatolie Viktorov a declarat că iranienii "joacă un rol foarte important, în eforturile noastre comune de a elimina teroriștii din Siria’’.

"Prezența iraniană în Siria ... este pe deplin legitimă în conformitate cu principiile ONU și cu Carta ONU", a adăugat el.

Viktorov a spus că Rusia poate vorbi cu "prietenii iranieni" despre o retragere deplină din Siria, așa cum cere Israelul, dar "nu le putem forța".

El nu a confirmat, declarația oficialilor israelieni potrivit căreia Moscova sa oferit să mențină Iranul la o distanță de 100 de kilometri de graniță Israelului, deși el a sugerat că Rusia nu se va opune continuării atacurilor israeliene asupra bazelor iraniene din Siria, Se spune canalul 10.

Ca și Iranul, Rusia acordă sprijin militar regimului actual al lui Bashar Assad în războiul civil sirian.

Israelul a avertizat în repetate rânduri că nu va tolera prezența militară a Iranului în Siria și a efectuat atacuri împotriva mai multor baze iraniene prezente pe teritoriul acestei ţări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel