Ambasadorul Kuzmin: Rusia nu are scopuri agresive la adresa României

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, în cadrul unei conferinţe care a avut loc online, precizează că Moscova nu are nicio intenție agresivă asupra României.

Declarațiile ambasadorului Kuzmin vin în contextul noii Strategii de Securitate Națională a României care a făcut valuri în Rusia. 

În documentul oficial se vorbește despre „comportamentul agresiv al Federației Ruse” iar Moscova se află în Strategia Națională de Apărare a României la capitolul amenințărilor, fapt care i-a nemulțumit profund pe ruși.

„Pentru NATO, cel mai important este să primească resurse financiare din partea fiecărei ţări membre şi ca mai mulţi bani să fie alocaţi, din bugetele anuale, pentru Apărare. Dacă, pe scurt, o să încercăm să caracterizăm situaţia relaţiilor noastre acum, putem să folosim o frază din Erich Maria Remarque – <Pe frontul de vest nimic nou>. Rusia nu urmăreşte niciun fel de scopuri agresive, nici în bazinul Mării Negre, nici faţă de România, nici la nivel global”, a spus Kuzmin, citat de Mediafax, în conferința online pe care a susținut-o, vorbind despre Strategia Națională de Apărare a României pentru 2020-2024.

Totodată, Maria Zaharova a precizat azi că noua versiune a Strategiei române va fi folosită pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi SUA în regiunea Mării Negre iar țara noastră în loc să fie un „furnizor de securitate” în regiune va contribui la creșterea tensiunilor.

Amintim că în cursul zilei de ieri pe portalul online Vzglyad, apropiat politicii Kremlinului, rușii au publicat un material prin care acuză că noua Strategie de Apărare a României e strâns legată de Baza militară NATO de la Deveselu, precizând chiar faptul că țara noastră devine o țintă pentru aviația și sistemele de rachete ale Federației Ruse dislocate în Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel