Ambasadorul britanic în Iran neagă că a participat la protestele înainte de arestare

Tudor Curtifan / 12 ian 2020 / 14:49

Ambasadorul britanic la Teheran, Robert Macaire, arestat pentru scurt timp ieri, în timpul protestelor din capitala Iranului, susţine că nu a participat la demonstraţii.

''Pot confirma că nu am luat parte la nicio manifestaţie'', a scris diplomatul britanic pe Twitter, într-un mesaj preluat duminică de AFP și Agerpres.

Macaire afirmă că s-a deplasat la un eveniment anunţat ca un priveghi pentru victimele din avionul Ukraine International Airlines doborât miercuri de o rachetă iraniană, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran.

Iranul şi-a recunoscut ieri responsabilitatea pentru uciderea celor 176 de pasageri şi membri ai echipajului aeronavei, printre care se aflau şi cetăţeni britanici.

Ambasadorul afirmă că era normal să dorească să le aducă un ultim omagiu compatrioţilor săi şi că a părăsit locul manifestaţiei când au început să se audă sloganuri împotriva regimului de la Teheran. 

Poliţia iraniană a dispersat sâmbătă seara un protest al a studenţilor, care ceruseră inclusiv plecarea de la putere a ayatollahului Ali Khamenei.

Diplomatul a fost eliberat după aproximativ o oră. Teheranul nu a comentat deocamdată oficial incidentul.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy