Ambasadorul Adrian Zuckerman: România este unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi militari şi economici ai SUA

Cristian Soare |
Data publicării:

România este unul dintre cei "mai apropiaţi" aliaţi militari şi economici ai Statelor Unite în Europa, a afirmat ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, cu prilejul aniversării, duminică, a 140 de ani de relaţii diplomatice între două ţări.

Ambasadorul SUA a reamintit, citat într-un comunicat al Ambasadei SUA în ţara noastră, că, în această zi, în 1880, predecesorul său, Eugene Schuyler, agent diplomatic şi consul general a fost recunoscut ca reprezentant oficial al Statelor Unite în România.



,,În luna noiembrie a aceluiaşi an, preşedintele Rutherford B. Hayes l-a primit pe colonelul Sergiu Voinescu, trimis special al viitorului Rege Carol, la prima misiune diplomatică a României în Statele Unite. De atunci până în prezent, ţările noastre s-au apropiat. După căderea comunismului în 1989, România a considerat Statele Unite partener şi prieten. În 1997, ţările noastre au devenit parteneri strategici; în 2004, România a devenit stat membru NATO. Această relaţie continuă să aducă beneficii ambelor ţări în prezent. De la militari care colaborează umăr la umăr în toată lumea pentru a ne proteja libertăţile, la vizita unei echipe medicale româneşti în Alabama, pentru a-i ajuta pe americani în timpul pandemiei de COVID", a afirmat Zuckerman.

Ambasadorul american a subliniat că România este "unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi militari şi economici ai Statelor Unite în Europa".

"Poporul român nu are prieten mai bun decât poporul american şi, în numele americanilor şi al preşedintelui Trump, îţi mulţumesc, România, pentru cei 140 de ani de prietenie şi cooperare. Mulţi înainte!", a transmis Zuckerman. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel