Ambasada Ucrainei la Chișinău: Acțiunile Rusiei confirmă necesitatea evacuării Armatei Ruse din Transnistria

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ambasada Ucrainei la Chișinău condamnă exercițiile militare ale trupelor ruse din stânga Nistrului, efectuate împreună cu așa-numita Armată Transnistreană.

Misiunea diplomatică notează că, prin acțiunile sale, Federația Rusă încalcă obligațiile sale luate în procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean, potrivit deschide.md.

„Exercițiile militare desfășurate de Rusia în stânga Nistrului confirmă încă o dată necesitatea retragerii complete și necondiționate a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova în conformitate cu Rezoluția Summitului OSCE de la Istambul din 1999”, se arată în declarația Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Amintim că la 13 august, comandamentul Districtului Vest al Armatei Ruse a anunțat că  GOTR-ul se pregătește de exerciții militare de forțare a râului Nistru alături de așa-numita Armată Transnistreană.

Autoritățile moldovenești au precizat că în dimineața zilei de 14 august curent, pe malul stâng al Nistrului, în regiunea plajei din satul Târnauca, raionul Slobozia și în apropiere de podul de pietoni peste râul. Nistru din oraşul. Tiraspol, a fost stabilită concentrarea tehnicii blindate de tip TAB (,,БТР70”) și a autocamioanelor militare fără numere de înmatriculare și însemne de apartenență.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) și-a exprimat îngrijorarea şi nedumerirea în legătură cu desfăşurarea neautorizată a exercițiilor militare cu forțarea râului Nistru, care ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel