Ambasada SUA la Kiev: Solicităm Rusiei să-şi retragă toate forţele din estul Ucrainei

S.I. Catalin / 05 noi 2019 / 18:38

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Kiev salută finalizarea procesului de dezangajare a forţelor şi a echipamentelor militare din Zolote, oraş din Donbas considerat un sector-cheie pe linia frontului - potrivit unui comunicat publicat, marţi, de misiunea diplomatică americană, potrivit Radio Chişinău.

,,Solicităm Rusiei să pună în aplicare pe deplin acordurile de la Minsk şi să-şi retragă toate forţele din estul Ucrainei" - se mai arată în mesajul ambasadei.

Între timp, Comandamentul Operaţiunii Forţelor Unite din Donbas, misiune desfăşurată de militarii Kievului în estul Ucrainei, informează că grupările armate ale Rusiei continuă să lanseze atacuri împotriva militarilor ucraineni.

Potrivit unui comunicat remis marţi dimineaţă, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 20 de cazuri de încălcare a regimului de încetare a focului, rebelii folosind diverse tipuri de arme, inclusiv din categoria celor interzise de acordurilor de pace de la Minsk.

Aceste atacuri au loc în contextul în care atât armata ucraineană, cât şi rebelii pro-ruşi şi-au retras recent forţele şi echipamentele militare din Zolote, oraş din Donbas considerat un sector-cheie pe linia frontului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy