Ambasada SUA la Kiev îndeamnă cetățenii americani să părăsească Ucraina

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Rachete rusești lovind obiective civile din Kiev, capitala Ucrainei. Foto: Statul Major al Forțelor de Apărare Ucrianene
Rachete rusești lovind obiective civile din Kiev, capitala Ucrainei. Foto: Statul Major al Forțelor de Apărare Ucrianene

După ce în această dimineață, forțele rusești au lansat cel mai mare atac cu rachete asupra Ucrainei, după cel din prima zi a invaziei – 24 februarie, ambasada SUA de la Kiev a îndemnat cetățenii americani să părăsească Ucraina.

”Rusia a lansat atacuri împotriva infrastructurii civile a Ucrainei, precum și asupra facilităților guvernamentale din Kiev și din alte părți. Loviturile permanente ale Rusiei asupra Ucrainei reprezintă o amenințare directă pentru civili și infrastructura civilă. Ambasada SUA îi îndeamnă pe cetățenii americani să se adăpostească și să părăsească Ucraina acum, folosind opțiunile private disponibile de transport terestru, atunci când este sigur să facă acest lucru”, a precizat, în această după-amiază ambasada americană de la Kiev, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Statului Major General ucrainean (comunicat pentru situația până la ora 14.00), forțele rusești au lansat 84 de rachete de croazieră și 24 de drone asupra Ucrainei. Dintre acestea, 43 de rachete și 13 drone au fost interceptate de apărarea antiaeriană. Au fost semnalate explozii în capitala Kiev și regiunile Hmelnițki, Jitomir, Ivano-Frankovsk, Vinnița, Ternopol, Lvov, Dnepropetrosk și Harkov.

Potrivit premierului ucrainean, Denis Șmigal, 11 facilități importante de infrastructură din opt regiuni ale țării și din Kiev au fost avariate în urma atacului.

În paralel cu atacul masiv cu rachete, Rusia a declanșat și un atac informațional. Potrivit  Centrului ucrainean de combatere a dezinformării, Moscova a început să răspândească informații false privind evacuarea președintelui Volodymyr Zelenskyy de la Kiev, începerea unei ofensive de pe teritoriul Belarusului, începerea ofensivei rusești pe toată linia frontului, distrugerea întregii infrastructuri a Ucrainei, începerea evacuării în masă a tuturor ambasadelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel