Ambasada SUA în România: Vă asigurăm că niciodată nu veți auzi un soldat american spunând „Davai ceas!”

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București amintește în contextul atacului neprovocat al Federației Ruse asupra Ucrainei că „niciodată în istoria SUA nu s-a întâmplat ca armata americană să invadeze alte țări pentru a anexa teritorii sau pentru a jefui populația locală”.

Cu referire la numeroasele crime de război și jaf pe care Armata Roși și ulterior Armata rusă le-au săvârșit de-a lungul istoriei, Ambasada Statelor Unite la București transmite un mesaj cât se poate de sugestiv în contextul războiului din Ucraina.

Niciodată în istoria SUA nu s-a întâmplat ca armata americană să invadeze alte țări pentru a anexa teritorii sau pentru a jefui populația locală, indiferent cât de mult se străduiesc anumite voci să vă convingă de acest lucru.

Vă asigurăm că niciodată nu veți auzi un soldat american spunând „Davai ceas!” sau „Give me you watch!"”, transmite misiunea diplomatică americană în țara noastră.

 

Războiul Rusiei împotriva Ucrainei încpeut în 2014, escaladat printr-o invazie neprovocată fără precedent în 2022

 

Amintim că pe data de 24 februarie 2022 Federația Rusă a lansat un atac de proporții, fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial, împotriva Ucrainei, într-o operațiune militară care, potrivit rușilor, are ca scop demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei.

Rusia a generat astfel o criză de securitate de proporții în Europa.

Blitzkrieg-ul rus în Ucraina a eșuat însă în fața rezistenței impecabile a ucrainenilor. După doar câteva zile era clar că Ucraina nu va capitula iar pierderile rușilor deveneau din ce în ce mai mari.

În momentul de față forțele ruse de ocupație sunt la un pas să își consolideze controlul asupra sud-estului Ucrainei prin cucerirea Mariupolului, port la Marea Azov și oraș supus unui asediu și atrocități nemaiîntâlnite din 1945 încoace. Preluarea ulterioară a Odesei ar rupe complet accesul Ucrainei la Marea Neagră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel