Ambasada SUA din Ierusalim a emis o alertă de securitate pentru deplasările în teritoriile palestiniene

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ambasada SUA din Ierusalim îi invită pe cetăţenii americani să dea dovadă de "un înalt grad de vigilenţă" în cazul deplasării în teritoriile palestiniene, într-o "alertă de securitate" difuzată joi după ultimele declaraţii despre proiectul de anexare a unei părţi din Cisiordania de către Israel, transmite Agerpre, citând AFP.

"Ambasada SUA recomandă cetăţenilor americani, care locuiesc sau intenţionează să meargă în Cisiordania sau în Fâşia Gaza să menţină un înalt grad de vigilenţă", a indicat diplomaţia americană în această nouă "alertă de securitate".

"Acte de violenţă pot fi comise fără sau cu puţin preaviz", continuă ambasada în nota sa difuzată online. "Cetăţenii americani trebuie să ia în considerare cu atenţie riscurile pentru securitatea lor personală", adaugă ea, sfătuindu-i pe cetăţenii americani să evite orice sejur în Fâşia Gaza, enclavă palestiniană controlată de mişcarea islamistă Hamas.

Ambasada nu menţionează evenimente speciale care să justifice această "alertă de securitate" care intervine în timp ce accesul în Fâşia Gaza rămâne închis din cauza măsurilor împotriva propagării noului coronavirus, iar cel în Cisiordania dinspre Israel este redeschis în cadrul măsurilor de ieşire din izolare.

 

Avertismentul vine în contextul în care Israelul intenționează să anexeze 30% din Cinsiordania



Avertismentul survine odată cu apropierea deciziilor, aşteptate cu începere de la 1 iulie, ale noului guvern israelian privind aplicarea planului administraţiei Trump pentru Orientul Mijlociu.

Acest plan - salutat de o mare parte din clasa politică israeliană, dar respins de palestinieni - prevede anexarea de către Israel a Văii Iordanului şi a coloniilor evreieşti din Cisiordania ocupată.

"Este vorba despre o oportunitate pe care nu o vom lăsa să treacă", a declarat în această săptămână premierul israelian Benjamin Netanyahu, evocând o "oportunitate istorică" de a anexa aceste teritorii.

Într-un interviu acordat joi cotidianului Israel Hayom, Netanyahu a salutat recunoaşterea de către Washington a "suveranităţii" israeliene asupra Platoului Golan şi asupra Ierusalimului. "O înţelegere va permite recunoaşterea americană a suveranităţii noastre asupra teritoriilor din Iudeea şi Samaria" (nume date de Israel Cisiordaniei), a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel