”Am capturat un Bradley al ucrainenilor din 'no man's land' și îi vom afla toate punctele slabe”. Rușii susțin că IFV-ul american pare a fi o versiune modernă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bradley M2A2 al Brigăzii 47 din Zaporijia, august 2023. Ucraina. Fotografie de pe pagina brigadei, via militarnîi
Bradley M2A2 al Brigăzii 47 din Zaporijia, august 2023. Ucraina. Fotografie de pe pagina brigadei, via militarnîi

Rușii spun că au mers sub acoperirea întunericului să extragă vehiculul Bradley, aflat la aproximativ 500 de metri de forțele ucrainene, în așa-numitul ”no man's land” - un teritoriu disputat, dar care nu este controlat de niciuna dintre părți.

Televiziunea rusă a difuzat filmări despre care susține că arată un vehicul de luptă Bradley, fabricat în SUA, capturat pe câmpul de luptă din regiunea Luhansk din Ucraina, după ce a fost deteriorat de focul rusesc, iar echipajul ucrainean a fost nevoit să-l abandoneze.

Gazda unei emisiuni în prime-time de pe Pervîi Kanal (”Primul Canal” - TVR1 al Rusiei) a indicat că acest Bradley, capturat în stare operațională, ar permite forțelor ruse să-i descopere vulnerabilitățile.

Materialul conține interviuri cu mai mulți membri neidentificați ai celor două echipe însărcinate cu capturarea vehiculului.

Aceștia au spus că au mers să recupereze vehiculul, sub acoperirea întunericului, și au extras vehiculul aflat la aproximativ 500 de metri de forțele ucrainene. Apoi, ruși spun că, în cele din urmă, ai reușit să-l manevreze printre câmpurile de mine, după ce prima încercare eșuase.

Vehiculul prezentat în filmare era plin de găuri de gloanțe, despre care prezentatorul a spus că au fost cauzate de drone, în încercarea ucrainenilor de a distruge cât mai mult din echipamentul de înaltă tehnologie instalat pe vehiculul abandonat.

Camera a surprins muniția pentru mitralieră și proiectile de tun.

Unul dintre membrii echipei a spus că vehiculul pare a fi o versiune îmbunătățită a lui Bradley, având un motor mai puternic, „protecție dinamică” îmbunătățită împotriva focului de artilerie și sisteme mai bune de vedere pe timp de noapte și de ghidare. El a spus că kilometrajul vehiculului este de doar aproximativ 240 de kilometri.

Reamintim că Washingtonul a trimis în Ucraina aproape 200 de astfel de echipamente. Până la acest moment, au afectate 61 de mașini de luptă ale infanteriei M2A2 Bradley.

Citește și: M2 Bradley a supraviețuit pe frontul din Ucraina după o lovitură directă de rachetă antitanc (video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel