Aluziile Maiei Sandu privind aderarea la NATO au activat ”conservele” Kremlinului de la Chișinău

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Igor Dodon Facebook
Sursă foto: Igor Dodon Facebook

Venite chiar în ziua în care se comemora cea de-a 99-a aniversare a morții lui Lenin, declarațiile Maiei Sandu au fost imediat atacate de fostul președinte Igor Dodon.

Fostul președinte al Moldovei, liderul Partidului Socialist Igor Dodon a calificat declarația președintelui Maia Sandu drept una „periculoasă”. Șefa statului declarase în publicația Politico că guvernul ia în considerare revizuirea statutului de neutru al țării din cauza agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Dodon a văzut în declarația Maiei Sandu semne că ea „acționează la ordinele stăpânilor de peste mări”, aparent împotriva intereselor și suveranității țării. 

„Astfel de declarații ale Maiei Sandu demonstrează din nou că acţionează la ordinele stăpânilor săi de peste mări, împotriva intereselor ţării şi ale poporului, împotriva suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Moldovei. Cetăţenii noştri vor să menţină neutralitatea şi pacea, după cum arată rezultatele numeroaselor sondaje de opinie publică, şi nu vor fi niciodată de acord să devină carne de tun pentru NATO în lupta împotriva Rusiei”, a spus Dodon, citat de NewsMaker.md.

Reamintim, zilele trecute, într-un interviu acordat Politico, întrebată despre posibilitatea aderării Moldovei la NATO, Sandu a spus că guvernul Moldovei ia în calcul posibilitatea ca R. Moldova să devină membră a unei alianță de securitate mai mare. „Dacă la un moment dat noi, ca națiune, decidem că trebuie să schimbăm statutul neutru, ar trebui să se întâmple democratic”, a spus Maia Sandu.

Moldova, conform constituției sale, este o țară neutră, dar cooperează cu Alianța, în special prin participarea la forțele de menținere a păcii din Kosovo parțial recunoscut. 

 

21 ianuarie - flori la monumentul lui Vladimir Lenin

 

Comuniștii moldoveni, în frunte cu ex-președintele țării Vladimir Voronin, au depus, pe 21 ianuarie, flori la monumentul lui Lenin, pentru a marca 99 de ani de la moartea primului lider al URSS.

„Oameni precum Lenin se nasc o dată la o mie de ani și de aceea este recunoscut ca un Om al Mileniului II. Mai mult, acest titlu i-a fost acordat nu de noi, ci de occident. Lăsați numele lui Lenin și contribuția sa la dezvoltarea civilizației umane să trăiască timp de secole, iar noi, comuniștii, vom continua să urmăm cursul leninist!”, a spus liderul comuniștilor moldoveni Vladimir Voronin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel