Alţi doi militari ucraineni, ucişi în estul ţării, pe fondul războiului hibrid desfăşurat de Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Alţi doi militari ucraineni au fost ucis astăzi de forţele separatiste pro-ruse din Donbas. Incidentul vine la mai puţin de 48 de ore după un incident similar, soldat cu uciderea a doi militari ucraineni.

Un militar ucrainean a fost ucis, în urmă cu câteva ore, în urma urma unui bombardament al forţele separatiste pro-ruse asupra pozițiilor forţelor armate ucrainene, aflate în apropierea satului Nevelske din regiunea Donetsk.

Cel de-al doilea militar ucrainean a fost ucis în urma unei explozii provocate de un dispozitiv exploziv amplasat pe un drum de lângă localitatea Stepne, în regiunea Donetsk.

Publicaţia ucraineană Ukrinform.net a precizat că, astăzi, 6 aprilie, în zona de responsabilitate a grupului operativ-tactic ’’Est’’, forţele separatiste pro-ruse din Donbas, susţinute de Rusia, au încălcat încă o dată acordul de încetare a focului și au tras asupra pozițiilor militarilor ucraineni din apropierea satului Nevelske. 

Un militar ucrainean a fost rănit în urma unui atac cu mortiere. Soldatului i s-a acordat imediat primul ajutor, dar, din păcate, a murit la scurt timp. Cel de-al doilea militar ucrainean a fost ucis după ce vehiculul militar în care se afla a fost aruncat în aer după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv - o mină - amplasat pe un drum de lângă satul Stepne.

În ultima săptămână Rusia a suplimentat numărul de trupe şi tehnică militară la graniţa cu Ucraina, şi-a intensificat activitatea militară în Crimeea și în cele două republici separatiste unde a trimis mai multe arme pentru forţele separatiştii pro-ruse din Lugansk și Donetsk. În plus, după cum şi publicaţia Defence-Blog precizează, unităţile de lunetişti din cele două provincii separatiste şi-au intensificat atacurile asupra pozițiilor forţelor armate ucrainene.

DefenceRomania a relatat în prima parte a zilei că, în ultimele 24 de ore, alți doi soldați ai Armatei Ucrainei și-au pierdut viața ca urmare a confruntărilor armate care au avut loc cu separatiștii pro-ruși susținuți de Federația Rusă.

Ca urmare a acestor atacuri, pe data de 5 aprilie 2021 doi soldați ai Armatei Ucrainei au fost împușcați mortal în timpul confruntărilor cu separatiștii pro-ruși.

Între timp, publicaţia Defence-Blog a revenit asupra acestui incident, citând un comunicat al Forțelor Armate din Ucraina în care se preciza că cei doi soldaţi ucraineni, căzuţi ieri la datorie, au fost împuşcaţi de lunetişti ruşi, unul în apropiere de localitatea  Zolote și celălalt în apropiere de Avdiivka.

Unităţi de lunetişti ruşi, împărţite în grupuri mici, sunt desfăşurate de-a lungul întregii linii de contact din estul Ucrainei. Unităţile de lunetiști ruși sunt bine echipate și instruite, iar în dotare au echipamente şi arme moderne.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel