Ali Khamenei acuză SUA de încălcarea acordului nuclear cu Teheran

Vlad Manolache / 24 mai 2018 / 00:26

Ayatollahul Ali Khamenei a acuzat SUA de încălcare a acordului nuclear cu Teheranul.

Ayatollahul Ali Khamenei, conducătorul suprem al Iranului, a acuzat miercuri Statele Unite de încălcarea acordului nuclear cu Teheranul, informează Reuters.
În primele remarci publice după ce secretarul de stat american, Mike Pompeo, a ameninţat luni Iranul cu "cele mai dure sancţiuni din istorie", Khamenei nu a răspuns direct cererii Statelor Unite de limitare a influenţei iraniene în Orientul Mijlociu, nici acuzaţiilor că Teheranul sprijină grupări armate în Siria, Liban şi Yemen.ț

Retragerea semnăturii "într-un spectacol teatral"

În schimb, liderul iranian a susţinut pe site-ul său oficial de internet că "Republica Islamică nu poate trata cu un guvern care încalcă cu uşurinţă un tratat internaţional, îşi retrage semnătura şi, într-un spectacol teatral, se laudă cu retragerea, la televiziune". Khamenei a insistat că ţara sa a respectat acordul semnat în 2015 cu SUA, China, Rusia, Regatul Unit, Franţa şi Germania.

El a avertizat că "actualul preşedinte al SUA va avea aceeaşi soartă ca şi predecesorii săi, Bush şi neoconservatorii şi Reagan, şi va dispărea din istorie", conform Agerpres.

[citeste si]

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy