Ali Khamenei acuză SUA de încălcarea acordului nuclear cu Teheran

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ayatollahul Ali Khamenei a acuzat SUA de încălcare a acordului nuclear cu Teheranul.

Ayatollahul Ali Khamenei, conducătorul suprem al Iranului, a acuzat miercuri Statele Unite de încălcarea acordului nuclear cu Teheranul, informează Reuters.
În primele remarci publice după ce secretarul de stat american, Mike Pompeo, a ameninţat luni Iranul cu "cele mai dure sancţiuni din istorie", Khamenei nu a răspuns direct cererii Statelor Unite de limitare a influenţei iraniene în Orientul Mijlociu, nici acuzaţiilor că Teheranul sprijină grupări armate în Siria, Liban şi Yemen.ț

Retragerea semnăturii "într-un spectacol teatral"

În schimb, liderul iranian a susţinut pe site-ul său oficial de internet că "Republica Islamică nu poate trata cu un guvern care încalcă cu uşurinţă un tratat internaţional, îşi retrage semnătura şi, într-un spectacol teatral, se laudă cu retragerea, la televiziune". Khamenei a insistat că ţara sa a respectat acordul semnat în 2015 cu SUA, China, Rusia, Regatul Unit, Franţa şi Germania.

El a avertizat că "actualul preşedinte al SUA va avea aceeaşi soartă ca şi predecesorii săi, Bush şi neoconservatorii şi Reagan, şi va dispărea din istorie", conform Agerpres.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel