Alexei Navalnîi și-a revenit. Poliția a întărit paza spitalului unde este internat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit presei germane Alexei Navalnîi și-a revenit și poate vorbi. Poliția germană a întărit paza spitalului unde acesta se află internat.

Poliția a întărit securitatea la spitalul Charite din Berlin, întrucât Alexei Navalnîi, aflat în tratament acolo, este capabil să vorbească și probabil își amintește detaliile celor întâmplate înainte ca el să cadă inconștient în avion, a anunțat Der Spiegel citând surse din poliție.

Autoritățile nu au confirmat aceste informații către TASS. "Nu știm despre acest articol, deci nu putem oferi niciun comentariu. Vom furniza informații mai târziu", a transmis serviciul de presă al poliției.

Spitalul nu a comentat starea lui Alexei Navalnîi din cauza confidențialității. Der Spiegel scrie că clinica a consolidat securitatea, deoarece Navalny ar putea primi mai mulți vizitatori după ce starea sa s-a îmbunătățit.

Potrivit newsmaker.md, Navalnîi și-ar fi revenit 100% din punct de vedere psihic și circa 90% la nivel fizic. Acesta primește deja vizitatori, însă paza politicianului este asigurată de trei cordoane de polițiști. Autoritățile germane ar fi declarat alertă roșie de pericol. Până acum, în afară de medici, avea acces în salonul său de spital doar soția sa.

Jurnaliștii mai scriu că serviciile speciale din Germania sunt pregătite nu numai pentru un pericol fizic în adresa lui Navalnîi, dar și pentru „un val de dezinformare”; inclusiv tentative de discreditare a clinicii Charite, unde este spitalizat politicianul rus.

Medicii consideră că Navalnîi a reușit să supraviețuiască numai datorită acțiunilor prompte ale piloților, care au efectuat aterizarea avionului la Omsk, dar și grație intervenției medicilor de la ambulanță, care i-au administrat un preparat care a neutralizat substanța toxică.

Anterior, autoritățile de la Berlin au anunțat că Navalnîi ar fi fost otrăvit cu o substanță din grupul „Noviciok”, însă mai nouă și mai puternică față de cea utilizată în cazul Skripal. Urme ale substanței au fost depistate nu doar în organismul lui Navalnîi, dar și pe sticla din care acesta a băut. Potrivit anchetatorilor germani, dacă sticla nu ar fi ajuns în Germania, ar fi fost mult mai greu ca aceștia să depisteze ce fel de substanță toxică a fost folosită.

Citește și: Finanţatorul companiei de mercenari Wagner a plătit spitalizarea lui Alexei Navalnîi

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel