Finanţatorul companiei de mercenari Wagner a plătit spitalizarea lui Alexei Navalnîi

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Evgheni Prigojin, cunoscut mai mult în presă ca "bucătarul lui Putin''.
Evgheni Prigojin, cunoscut mai mult în presă ca "bucătarul lui Putin''.

Confom informațiilor furnizate de agenția de presă din Rusia, TASS, Evgheni Prigojin, cunoscut ca bucătarul lui Putin și finanțator al companiei de mercenari Wagner ar fi plătit pentru spitalizarea în Germania a lui Alexei Navalnîi. 

Omul de afaceri Evgheni Prigojin, finanţatorul companiei de mercenari Wagner, considerat a fi un apropiat al lui Putin, a plătit spitalizarea pentru Alexei Navalnîi, în valoare de un milion de ruble, aproximativ 13.000 dolari, conform TASS.

"Serviciul de presă al companiei Concord spune că Evgheni Prigojin a transferat o altă tranșă în valoare de 1 mln ruble la clinica Charite pentru tratamentul Navalnîi", se menționează în comunicat.

Clinica a furnizat informații despre cheltuielile sale, iar aceste fonduri vor fi suficiente pentru un tratament suplimentar și recuperarea completă a lui Navalnîi, a spus acesta. "Ar trebui să-l trateze până se va recupera pe deplin, în plus că îmi datorează bani", a mai spus serviciul de presă citându-l pe Prigojin.

Evgheni Prigojin se afla pe lista celor 13 cetăţeni ruşi supuşi sancţiunilor şi acuzaţi, în februarie 2018, de Departamentul de Justiţie al SUA pentru implicarea în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA.

Este ciudată reacţia omului de afaceri rus, în condiţiile în care relaţia dintre Prigojin şi Navalnîi nu este una amicală, ci între cei doi a existat un proces intentat de omul de afaceri prin care a câştigat, în instanţă, daune morale în valoare de aproximativ 1 milion de dolari, conform Tass.

Reprezentanţii spitalului Charite, unde Navalnîi a fost tratat încă de când a fost adus cu avionul, pe 22 august, au declarat că acesta a fost scos de pe ventilaţie mecanică, conform Reuters. „Este încă destul de devreme să ne pronunţăm în ceea ce priveşte efectele pe termen lung ale otrăvirii sale”, a spus reprezentantul unităţii medicale.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că spitalul berlinez a concluzionat clar că Navalnîi a fost otrăvit cu Novociok, aceeaşi substanţă pe care Rusia a folosit-o împotriva unui agent dublu rus şi fiica sa, în atacul din Anglia, din anul 2018.

Moscova rămâne, însă, fidelă aceluiaşi discurs şi anume că nu există dovezi că Navalnîi ar fi fost otrăvit. 

Citește și: 'Bucătarul lui Putin' intenționează să îl 'ruineze financiar' pe Navalnîi dacă opozantul nu își dă 'ultima suflare'

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel