Alexandr Zaharcenko nu mai era agreat de Moscova

S.I. Catalin |
Data publicării:
fostul lider "Republicii Populare Donetsk", Alexander Zakharchenko
fostul lider "Republicii Populare Donetsk", Alexander Zakharchenko

Liderul așa-numitei Republici Populare Donețk, Alexandr Zaharcenko nu mai era agreat de Moscova în ajunul asasinării sale.

Potrivit Novaya Gazeta care citează surse din pretinsa republică, Kremlinul era îngrijorat de faptul că Zaharcenko încerca să concentreze toate fluxurile financiare în mâinile sale, potrvit Deschide.md.

La începutul lunii iulie, Moscova a cerut dezarmarea grupărilor controlate de Zaharcenko și pe care localnicii le numeau „comandouri pentru sechestrarea proprietăților”.

Alexandr Zaharcenko a fost ucis în seara zilei de 31 august într-un local dintr-un cartier rezidențial din Donețk. Potrivit surselor datelor anchetei, bomba a cărei putere a fost de circa 800 de grame de trotil a fost plasată într-un felinar din local, aceasta a fost detonată înadă ce Zaharcenko a trecut pragul restaurantului.

Alături de Alexandr Zaharcenko a murit și unul dintre gărzile lui de corp, și a fost rănit și așa-numitul ministru al Impozitelor și taxelor (ministru de Finanțe) din Donețk, un apropiat al fostului lider separatist.

Separatiștii și Moscova au acuzat Kievul de atentat asupra lui Zaharchenko, în același timp Procuratura Generală a Ucrainei a clasat dosarul penal pe numele fostului lider separatist care era acuzat de terorism.

Această precizare facută de ziarul Novaya Gazeta, nu face decât să confirme ceea ce Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) spunea în urmă cu două zile.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a confirmat moartea lui Zaharchenko și a sugerat că moartea lui ar putea fi rezultatul conflictelor interne între militanții din Doneţk, legate în primul rând de redistribuirea întreprinderilor confiscate în perioada 2014-2018.

În plus, SBU nu exclude implicarea serviciilor speciale rusești, deoarece Zakarienko ar fi putut deveni o povară care le putea împiedica planurile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel