Alertă cu bombă la Curtea Supremă înainte de învestirea lui Joe Biden

Eduard Pascu |
Data publicării:
Alerta bomba Curtea Suprema SUA Sursa foto: NBC
Alerta bomba Curtea Suprema SUA Sursa foto: NBC

Curtea supremă a SUA, situată în faţa Capitoliului unde Joe Biden urmează să depună jurământul miercuri la prânz, a primit o ameninţare cu bombă în cursul dimineţii, a declarat un purtător de cuvânt citat de AFP.

"Clădirea şi împrejurimile sale au fost verificate şi nu a existat o evacuare", a precizat Kathleen Arberg pentru France Presse, transmite Agerpres.

Înalta curte este închisă publicului de la începutul pandemiei şi personalul său a fost redus la minim. Audierile au avut loc prin telefon.

Democratul Joe Biden urmează să depună jurământul în faţa şefului Curţii supreme John Roberts, pe treptele Capitoliului, cu puţin timp înainte de prânz. Vicepreşedinta sa Kamala Harris va depune jurământul în faţa judecătoarei progresiste Sonia Sotomayor.

Ceremonia de învestitură se derulează într-o capitală în care s-au luat măsuri de securitate fără precedent. Circa 25.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale şi mii de poliţişti veniţi din întreaga ţară participă la dispozitivul de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel