Aleksei Navalnîi, opozantul lui Putin, reținut din nou. Anunțul Kremlinului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Aleksei Navalnîi, principalul opozant rus faţă de regimul lui Vladimir Putin, a fost reţinut sâmbătă la Moscova, a anunţat pe Twitter purtătoarea lui de cuvânt, Kira Iarmiş, relatează Reuters. 

Iarmiş a afirmat că Navalnîi a fost reţinut sâmbătă în faţa locuinţei sale din motive necunoscute. 

"Navalnîi a fost arestat acum două ore în faţa locuinţei sale. El se află acum la secţia de poliţie Danilovski (la Moscova). Ei nu au spus motivul pentru care l-au arestat. I-au luat telefonul", a scris purtătoarea de cuvânt a opozantului rus la începutul după-amiezii. 

Aleksei Navalnîi (42 de ani) şi-a intensificat în ultimele luni acţiunile menite să facă presiuni asupra Kremlinului, după ce a fost declarat ineligibil pentru alegerile prezidenţiale din 18 martie, câştigate fără nicio surpriză de Vladimir Putin. Aceste manifestaţii au atras în special numeroşi tineri, care distribuie intens pe reţelele sociale anchetele lui Navalnîi asupra corupţiei elitelor. 

Aceste anchete l-au costat pe Aleksei Navalnîi mai multe perioade de detenţie. În 14 iunie, el a fost eliberat după ce a ispăşit 30 de zile de detenţie pentru că a organizat o manifestaţie neautorizată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel