Aleksei Navalnîi a fost diagnosticat cu o boală metabolică de medicii de la spitalul din Omsk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Medicul-şef de la spitalul din Siberia unde este tratat opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi a declarat vineri că acesta a fost diagnosticat cu o boală metabolică a cărei cauză este glicemia scăzută, informează Reuters şi TASS.

''Astăzi avem diagnostice de lucru. Principalul (diagnostic) spre care înclinăm este o tulburare a echilibrului de carbohidraţi, adică o tulburare metabolică. Acest lucru poate fi cauzat de o scădere accentuată a glicemiei", a spus doctorul Aleksandr Murahovski de la spitalul din Omsk unde este internat Navalnîi, conform serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii din regiune citat de TASS. El a mai spus că nu au fost găsite oxibutirate şi barbiturice în corpul opozantului politic.

În schimb, potrivit Reuters, Murahovski a spus că pe hainele şi degetele pacientului au fost găsite urme de substanţe chimice industriale, transmite Agerpres.

Medicul a evaluat vineri starea de sănătate a lui Navalnîi ca instabilă şi gravă cu posibilitatea de a se înrăutăţi în timpul decolării sau aterizării.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, se află în această stare după ce joi dimineaţă a băut un ceai despre care aliaţii săi cred că a fost amestecat cu otravă. Ţări europene, în special Germania, au propus transferarea lui Navalnîi pentru a fi tratat în străinătate, dar medicul-şef de la Omsk a anunţat că acesta nu este transportabil, întrucât starea sa este instabilă. Decizia a fost calificată de apropiaţii lui Navalnîi ca fiind de natură politică, şi nu medicală, urmărindu-se ca toxinele să iasă din corp şi să nu mai poată fi detectate.

Cu toate acestea, Kremlinul a dat asigurări vineri, prin purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, că refuzul transferului lui Navalnîi în străinătate este o decizie ''pur medicală''. Peskov a mai spus că medici germani au sosit vineri în Rusia şi au fost invitaţi să se alăture medicilor ruşi care îl tratează pe Navalnîi. Între timp, medici germani au sosit la spitalul în care este internat Navalnîi, anunţă Reuters.

Citește și: România consideră "profund îngrijorătoare" situația lui Navalnîi. Aurescu spune că e necesară "o anchetă imparţială privind presupusa sa otrăvire"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel