Aleksandar Vucic: Soluţionarea problemei kosovare este o provocare pentru sârbi

S.I. Catalin |
Data publicării:

Belgradul şi Pristina sunt departe de un dialog, ca să nu mai vorbim de un acord, a declarat marţi preşedintele sârb Aleksandar Vucic, care a adăugat că Serbia este pregătită pentru un dialog care poate aduce un viitor satisfăcător atât pentru sârbi, cât şi pentru albanezi, transmite Tanjug.

În opinia şefului statului sârb, soluţionarea problemei kosovare este o provocare pentru sârbi, dar şi pentru albanezi.

,,Trăim alături unii de alţii şi trebuie să cooperăm. Albanezii (din Kosovo) nu doresc niciun compromis, dar în cazul în care vor dori unul în viitor noi suntem gata pentru discuţii şi pentru un acord care poate asigura un viitor satisfăcător pentru sârbi şi albanezi'', a spus Vucic.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Belgrad în februarie 2008, la aproape un deceniu după ce NATO a bombardat forţele sârbe pentru a opri uciderea şi expulzarea etnicilor albanezi din regiune în timpul războiului din anii 1998-1999.

Independenţa Kosovo este recunoscută de 116 ţări, inclusiv de 23 dintre cele 28 de state membre ale UE. Spania, România, Grecia, Slovacia şi Ciprul nu recunosc declaraţia unilaterală de independenţă a provinciei Kosovo. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel