Aleksandar Vucic, prietenul din Balcani al Moscovei, decorat cu ordinul Aleksandr Nevski de către Vladimir Putin

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a decorat pe şeful statului sârb, Aleksandar Vucic, cu ordinul Aleksandr Nevski pentru contribuţia sa majoră în dezvoltarea cooperării multilaterale cu Federaţia Rusă, a anunţat luni serviciul de presă al Kremlinului.

,,Şeful statului rus a semnat un decret privind decorarea preşedintelui (Serbiei) Aleksandar Vucic cu ordinul Aleksandr Nevski pentru contribuţia sa personală majoră în dezvoltarea cooperării multilaterale cu Federaţia Rusă'', se menţionează în comunicatul Kremlinului, citat de agenţia de presă TASS.

Preşedintele Serbiei este un oaspete frecvent la Moscova, remarcă în acest context presa rusă.

În octombrie, el a efectuat o vizită în capitala Rusiei pentru o întâlnire cu Vladimir Putin după escaladarea situaţiei din Kosovo. Aleksandar Vucic a declarat presei după discuţiile cu liderul rus că l-a informat pe acesta ,,până la cel mai mic detaliu cu privire la situaţia din Kosovo'' şi că ,,este foarte mulţumit de această întâlnire'', aminteşte cotidianul rusesc Kommersant.

Kremlinul a anunţat anterior că preşedintele Vladimir Putin are programată pentru luna ianuarie o vizită de lucru în Serbia. La rândul său, Vucic anunţase că îl aşteaptă pe şeful statului rus într-o vizită la Belgrad în data de 17 ianuarie, conform media sârbe.

În Serbia, preşedintele Aleksandar Vucic se confruntă în ultimele săptămâni cu o amplă mişcare de contestare, reproşându-i-se acte de corupţie şi modul autoritar de conducere pe fondul deteriorării situaţiei politice şi economice interne.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel