Alegeri Ucraina. Rusia, deschisă la dialog cu o nouă conducere a Kievului

Tudor Curtifan / 05 Martie 2019 / 08:38

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a declarat pentru presa bulgară că, după alegerile prezidenţiale ucrainene, programate pentru 31 martie 2019, Federația Rusă va fi deschisă dialogului cu Ucraina, în cazul alegerii unui nou președinte.

Potrivit lui Medvedev, Rusia este interesată să stabilească relații cu Ucraina, dar situația actuală dintre cele două țări este "foarte dificilă". Premierul rus a mai menționat că "politicienii ucraineni folosesc factorul rusesc pentru a distrage atenția alegătorilor de la eșecul politicii interne a Ucrainei".

"Se creează impresia că, dacă nu ar fi fost Rusia, Petro Poroșenko, înscris în cursa prezidenţială pentru un nou mandat, pur și simplu nu ar avea ce să discute cu oamenii. Dacă acesta (Petro Poroşenko) nu poate dialoga cu poporul său, este puțin probabil să poată purta negocieri cu conducerea unui stat vecin", a afirmat Dmitri Medvedev, potrivit RADOR.

În opinia premierului rus, Ucraina are o campanie electorală murdară, iar Rusia nu înțelege cu cine ar putea să poarte negocieri. "Oricum, vom respecta opţiunea vecinilor noștri, alegerea ucrainenilor. Şi vom fi deschişi dialogului cu noua conducere, dacă va fi interesată de acest lucru", a adăugat Medvedev.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy