Alegeri Ucraina. Ianukovici, critici la adresa lui Poroșenko: Oamenii merită o viață mai bună

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Fostul şef al statului ucrainean, Viktor Ianukovici, l-a criticat miercuri din Rusia, unde trăieşte în exil, pe succesorul său prooccidental Petro Poroşenko, care se confruntă cu un conflict armat în estul separatist şi o situaţie economică extrem de dificilă, acuzându-l că doreşte să falsifice alegerile prezidenţiale din 31 martie la care candidează pentru al doilea mandat.

'Trebuie ca toţi aceşti politicieni mincinoşi să înţeleagă puterea poporului, când acesta îşi face auzită vocea. Şi aceasta trebuie să fie o adevărată condamnare a autorităţilor actuale' de la Kiev, a declarat Viktor Ianukovici într-o conferinţă de presă susţinută la Moscova, adăugând că 'oamenii merită o viaţă mai bună'.

'Nu cred că are nici cea mai mică şansă de a câştiga alegerile, deşi este foarte abil', a apreciat Ianukovici, adăugând că o victorie a actualului preşedinte ucrainean ar avea 'consecinţe imprevizibile', dar a refuzat să spună cine ar fi candidatul potrivit, el neparticipând la acest scrutin.

 

Poroșenko, doar al treilea în sondaje

 

Alegerile prezidenţiale, al căror prim tur va avea loc la 31 martie, se anunţă dure pentru Petro Poroşenko, cu un număr record de candidaţi în campanie şi actorul de comedie Volodomir Zelenski dat favorit în ultimele trei sondaje. Preşedintele Petro Poroşenko se află printre primii trei favoriţi, dar nu este creditat decât cu 15%-16% din intenţiile de vot, însă situaţia s-ar putea schimba, conform unor observatori ucraineni.

Viktor Ianukovici, al cărui regim a fost considerat unul dintre cele mai corupte din Ucraina, a fugit în Rusia în urma mişcării de contestare prooccidentală fără precedent care a dus la destituirea sa. El a fost condamnat la sfârşitul lunii ianuarie la 13 ani de închisoare pentru 'înaltă trădare' în Ucraina, unde procesul s-a derulat în absenţa sa.

Fostul preşedinte a calificat miercuri verdictul drept 'ilegal' şi a afirmat că acesta a fost 'dictat' de succesorul său, Petro Poroşenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel