Alegeri SUA 2020. Relațiile SUA-România| Klaus Iohannis: A crescut semnificativ nivelul de conştientizare a importanţei strategice a Mării Negre

Relaţia cu Statele Unite ale Americii rămâne una fundamentală, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Afirmaţia a fost făcută în contextul alegerilor prezidenţiale din SUA. Şeful statului a vorbit de recentele acorduri între cele două ţări.

,,Ne mai despart doar câteva ore de aflarea primelor rezultate ale alegerilor pentru preşedintele Statelor Unite ale Americii, un moment de referinţă în plan geopolitic. Din perspectiva României, relaţia cu Statele Unite ale Americii rămâne una fundamentală, aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic fiind un pilon de bază al politicii noastre externe şi de securitate. Totodată, Administraţia Statelor Unite, indiferent de coloratura politică, a susţinut permanent dezvoltarea relaţiilor cu România pe toate palierele", a spus şeful statului.

Vorbind de cooperarea politico-militară şi de securitate, Iohannis a arătat că aceasta "a crescut semnificativ nivelul de conştientizare a importanţei strategice a Mării Negre atât în Statele Unite, cât şi la nivelul NATO şi am dezvoltat o viziune comună România-SUA cu privire la acest spaţiu".

,,Au fost puse astfel bazele pentru creşterea în continuare a prezenţei militare americane în România, ca o garanţie de securitate în faţa provocărilor complexe din regiune", a evidenţiat şeful statului.

Totodată, preşedintele a vorbit de implicarea sa în relaţia bilaterală. "Eu mă voi implica în continuare în mod direct pentru consolidarea şi extinderea Parteneriatului Strategic cu SUA", a subliniat Iohannis. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel