Alegeri Polonia. Test important pentru Varșovia

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia va organiza primul tur al alegerilor locale pe data de 21 octombrie, urmat de un tur secund pe 4 noiembrie.

Scrutinul ar putea oferi Partidului Lege şi Justiţie (PiS) ocazia de a se implanta mai puternic la nivelul administraţiilor regionale. Aceasta ar însemna că PiS va avea un cuvânt mai greu de spus în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor publice în perspectiva alegerilor legislative de anul viitor.

Opoziția s-a mobilizat și se poziționează împotriva PiS, acuzând partidul de anti-europenism, jucând cartea războiului pe care guvernul îl duce cu Uniunea Europeană.

Însă, cu doar două zile înainte de alegeri, actualul guvern conservator al Poloniei a reputat o importată victorie împotriva UE în ceea ce privește migrația, după ce s-a decis că statele membre nu sunt obligate să accepte cotele unice. Joachim Brudzinski, ministrul de interne polonez, a subliniat că problema relocării refugiaţilor a fost 'închisă definitiv', precizând că este vorba de un 'succes' al premierilor din Grupul de la Visegrad.

Lege şi Justiţie guvernează la nivel naţional şi se bucură de un sprijin popular puternic, dar este în minoritate în cele mai multe administraţii regionale.

Conform celui mai recent sondaj realizat de IBRiS, PiS şi-ar putea asigura o majoritate în 12 din cele 16 consilii regionale din ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel