Alegeri parţiale în Ohio, un scrutin cu mult risc pentru Donald Trump

DefenseRomania Team |
Data publicării:
democarul Danny O’ Conner, stânga, şi republicanul Troy Balderson
democarul Danny O’ Conner, stânga, şi republicanul Troy Balderson

În statul american Ohio (nord-est) au loc marţi alegeri parţiale pentru Congresul federal, un scrutin riscant pentru preşedintele Donald Trump şi pe care democraţii speră să-l întoarcă în favoarea lor, transmiţându-i astfel un mesaj de avertizare liderului republican de la Casa Albă, cu trei luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului.

În statul american Ohio (nord-est) au loc marţi alegeri parţiale pentru Congresul federal, un scrutin riscant pentru preşedintele Donald Trump şi pe care democraţii speră să-l întoarcă în favoarea lor, transmiţându-i astfel un mesaj de avertizare liderului republican de la Casa Albă, cu trei luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, relatează AFP.

Democratul Danny Connor, avocat în vârstă de 31 de ani, îl înfruntă pe republicanul Troy Balderson, care este actualmente membru al Senatului din Ohio, pentru fotoliul care va fi lăsat liber în Camera reprezentanţilor de la Washington de republicanul Patrick Tiberi, relatează AFP.

Cele zece puncte avans din iunie ale lui Balderson s-au evaporat

O victorie a tânărului democrat într-o circumscripţie bogată, care a votat în ultimele decenii cu GOP (Grand Old party, republicanii) ar însemna un apel la mobilizare generală pentru Partidul Democrat, care speră să preia controlul în Camera Reprezentanţilor în noiembrie.

"Faptul că scrutinul din Ohio este atât de strâns arată că republicanii sunt în dificultate în toată ţara", a apreciat David Cohen, profesor de ştiinţe politice la Universitatea Akron. "Competitivitatea de care dau dovadă democraţii, inclusiv în districtul 12 din Ohio (circumscripţia lui Tiberi), este un indiciu că în noiembrie ar putea veni un val albastru" (culoarea democraţilor), a menţionat Cohen.

Ohio face parte din aşa-zisele "swing states" pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

Donald Trump a înregistrat în Ohio un avans de opt puncte asupra candidatei democrate Hillary Clinton, în alegerile din 2016.

Deşi republicanii controlează în prezent atât Senatul cât şi Camera reprezentanţilor, însuşi Trump este îngrijorat de eventualitatea pierderii majorităţii la alegerile din noiembrie, ceea ce l-ar împiedica să-şi ducă mandatul la bun sfârşit.

În ultimele săptămâni, preşedintele a făcut campanie prin ţară, exprimându-şi sprijinul pentru candidaţii republicani şi îndemnându-şi susţinătorii să meargă la vot, aşa cum a făcut şi sâmbătă seara în Ohio.

"Se vorbeşte de un val albastru. Nu cred. Eu cred că s-ar putea să fie un val roşu", a declarat Trump în Ohio, referindu-se la culorile GOP.

Totuşi, potrivit mai multor analişti, inclusiv cei de la Cook Political Report, neafiliaţi politic, în noiembrie cea mai dificilă provocare pentru republicani va fi să-şi păstreze majoritatea în Cameră. Democraţii trebuie să obţină 23 de mandate la nivel naţional pentru a recupera camera inferioară a Congresului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel