Șalaru: Dodon furnizează argumente pentru ca trupele ruse de ocupație să rămână în Basarabia

Tudor Curtifan / 16 dec 2019 / 14:41

Fostul ministru al Apărării și secretarul general al PUN, Anatol Șalaru, susține că prin retorica unei "politici externe echilibrate", Dodon, de fapt, vrea să majoreze timpul pentru a-și subordona instituțiile care opun rezistență revenirii Republicii Moldova sub influența totală a Rusiei.

Opinia lui Șalaru este exprimată în contextul ultimelor declarații făcute de șeful statului, Igor Dodon, și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, referitoare la armata rusă și neutralitatea Republicii Moldova, modernizarea Armatei Naționale și intenția PSRM de revenire la limba moldovenească și istora Moldovei, informează portalul deschide.md.

„Declarația fostului consilier pe politică externă, actualmente ministru de externe, este de fapt un anunț care ne informează că trupele ruse de ocupație vor sta mult și bine pe teritoriul Republicii Moldova. Din afirmațiile șirete ale lui Ciocoi ar trebui să înțelegem că vinovați pentru rămânerea trupelor ruse pe teritoriul nostru sunt occidentalii, (UE, NATO, România, ONU, etc) care nu vor să recunoască neutralitatea permanentă a Republicii Moldova. De asemenea, afirmația șefului diplomației moldovenești aruncă în aer și formatul de negocieri 5+2. Pentru ce să mai negociem dacă reintegrarea țării și plecarea trupelor ruse din Republica Moldova depind doar de recunoașterea internațională a neutralității?", susține Anatol Șalaru.

Potrivit acestuia, „demersurile pentru retragerea armatei ruse din Transnistria reprezintă singurul obstacol ce stă în calea reglementării conflictului transnistrean", iar „ministrul lui Dodon furnizează argumente rușilor pentru a rămâne în Basarabia" și nu caută soluții pentru rezolvarea conflictului.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy