Al-Houthi cere Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Iordaniei și Egiptului să sprijine militar cauza palestiniană

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Grupul Ansar Allah (Houthi) din Yemen a cerut armatelor Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Iordaniei și Egiptului să acționeze pentru a sprijini Fâșia Gaza, pe fondul escaladării acțiunilor militare israeliene împotriva Hamasului.

Muhammad Ali Al-Houthi, membru al Consiliului Politic Suprem al grupului din Yemen, într-un interviu pentru canalul Russia Today, și-a exprimat nemulțumirea față de "regimurile arabe" din cauza lipsei de acțiune cu privire la ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza, făcând apel la anumite țări arabe să-și mobilizeze armatele în acest scop.

Al-Houthi a declarat: "Facem apel la Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Egipt și alte țări arabe să-și mobilizeze armatele, mai ales că sunt armate care nu sunt mai puțin eficiente și capabile decât ceea ce avem noi".

El a continuat: "Sunt mai capabili, mai eficienți, mai echilibrați și au o economie puternică și nu există nicio justificare ca ei să nu mai participe la apărarea poporului palestinian".

În același context, Al-Houthi i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să activeze sistemele rusești de apărare antiaeriană pentru a proteja populația din Gaza de atacurile aeriene israeliene.   

Despre posibilitatea de a viza rutele de transport maritim în Strâmtoarea Bab al-Mandab, membrul Consiliului Politic Suprem a spus: "Nu vom vorbi despre detalii, dar toate opțiunile sunt pe masă. Nu vom dezvălui toate documentele noastre, dar acest lucru este supus calculelor în cadrul Ministerului yemenit al Apărării".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel