Al Doilea Război Mondial. Germania refuză să plătească despăgubiri de război Greciei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Germania refuză să discute acordarea unor despăgubiri Greciei pentru ocupaţia nazistă din timpul celui de-al doilea război mondial, informează AFP.

,,După mai bine de 70 de ani de la sfârşitul războiului şi peste 25 de ani de la tratatul 4+2, problema despăgubirilor este închisă juridic şi politic", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului de externe german.

Tratatul referitor la suveranitatea Germaniei reunificate în 1990 prevede că ţara nu va mai trebui să plătească despăgubiri.

Grecia a transmis marţi Germaniei o notă diplomatică prin care cere un dialog privind despăgubirile pentru război, a informat ministerul de externe grec, potrivit DPA.

Acum trei ani, o comisie de experţi a estimat valoarea pierderilor cauzate de război Greciei la cel puţin 290 de miliarde de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel