Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Grupul aeronautic european Airbus va construi o fabrică de elicoptere în Ungaria până în 2021, unde va crea sute de locuri de muncă, transmite site-ul emerging-europe.com.

Două oraşe din estul ţării concurează pentru această investiţie, o decizie urmând să fie luată săptămâna viitoare, după ce Guvernul va acorda subvenţii companiei Airbus.

Informaţia este confirmtă printr-un comunicat şi pe site-ul oficial al companiei Airbus

,,Ungaria a câştigat această investiţie în pofida concurenţei regionale puternice. Airbus, lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, şi-a exprimat astfel încrederea în expertiza şi sârguinţa ungurilor", a afirmat ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului, Péter Szijjártó.

Luni, Airbus a informat că Ministerul ungar al Apărării a comandat 16 elicoptere multirol H225M echipate cu sistemul HForce de management al armamentului, comanda incluzând şi un program amplu de training şi suport pentru a asigura nivelul cel mai ridicat de disponibilitate operaţională a aparatelor.

În prezent, sunt operaţionale 88 de elicoptere H225M la nivel global. Acestea au depăşit recent 100.000 de ore de zbor de la momentul primei livrări către Forţele Aeriene ale Franţei, în 2006.

Cu acest contract, Ungaria devine cea de-a 9-a ţară din lume care alege H225M. Membru al familiei de elicoptere multirol Super Puma, acest aparat este în prezent operaţional în Franţa, Brazilia, Mexic, Malayezia, Indonezia şi Thailanda şi a fost recent comandat de Kuweit şi Singapore.

Anul trecut, Airbus a raportat vânzări de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi pe plan global.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel