Airbus va asigura operaţionalitatea elicopterelor NASA timp de 10 ani

Eduard Pascu |
Data publicării:

Agenţia spaţială americană (NASA) a semnat cu producătorul de elicoptere Airbus Helicopters Inc. un contract în valoare de 15 milioane de dolari, de tip HCare Infinite, pentru asigurarea de servicii complexe de suport.

Contractul, care acoperă iniţial doi ani cu opţiunea de a fi extins pentru 10 ani, include tot spectrul de servicii de suport pentru flota de elicoptere H135 a NASA, care vor fi livrate de la sfârşitul acestei luni.

Airbus se obligă să asigure disponibilitatea operaţională a flotei prin asigurarea de servicii de mentenanţă şi a pieselor de schimb. În plus, Airbus va avea o echipă de 2 piloţi, 2 mecanici şi un manager de program staţionaţi la Centrul Spaţial Kennedy (KSC) din Florida, care aparţine NASA, pentru a asigura operaţionalitatea elicopterelor, transmite Agerpres.

HCare Infinite este cel mai complex serviciu de suport pentru clienţi, prin care compania asigură operaţionalitatea totală a flotei, inclusiv mentenanţa, suportul tehnic şi livrarea pieselor de schimb, a uneltelor şi consumabilelor.

Airbus Helicopters Inc. este cel mai mare furnizor de elicoptere din SUA, cu o cotă de piaţă de aproape 65% şi o prezenţă de 50 de ani. O echipă de peste 750 de angajaţi asigură producţia locală a elicopterelor H125 şi UH-72 Lakota şi oferă servicii de asistenţă tehnică pentru flota de aproape 3.100 de elicoptere aflată în serviciu în SUA.

Grupul european Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni. 

Citește și: US Army a suplimentat contractul pentru achiziția elicopterelor UH-72 Lakota

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel