Airbus improvizează: Avioane de linie, folosite pentru operațiuni de tip cargo

Tudor Curtifan / 05 mai 2020 / 15:22

În contextul pandemiei de COVID-19, Airbus improvizează și dezvoltă soluții de adaptare a avioanelor comerciale mari pentru operațiuni de tip cargo.

Airbus lucrează la o soluție de modificare a aeronavelor din familiile A330 și A350, care va permite companiilor aeriene să instaleze paleții de marfă direct pe șenilele scaunelor, după îndepărtarea acestora din zona Economy.

Această soluție ajută companiile aeriene să își continue activitatea și contribuie la reducerea deficitului global de capacitate de transport aerian de marfă cauzat de menținerea la sol a avioanelor de cursă lungă în contextul pandemiei COVID-19, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania. În plus, industria este ajutată să facă față cererii ridicate de zboruri umanitare pentru transportul unor cantități mari de echipament medical și alte provizii într-un timp scurt, pe distanțe mari.

Spre deosebire de depozitarea încărcăturii direct pe scaune, soluția Airbus facilitează operațiunile de încărcare-descărcare și protejează scaunele. Alte beneficii importante includ protecția mărită împotriva incendiilor și sistemul 9g de fixare a mărfii care previne deplasarea ei în timpul zborului.

Modificarea este propusă operatorilor sub forma unui pachet Airbus Service Bulletin, care presupune definirea, de către Airbus, a obiectivului ingineresc și gestionarea procesului de obținere a unei certificări unice din partea Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Obiectivul include înlăturarea scaunelor și a sistemului de divertisment Inflight IFE, instalarea paleților și a elementelor asociate pentru siguranță precum și reinstalarea în cabina de pasageri a echipamentelor originale pentru revenirea la zborurile de pasageri. Abordarea propusă prin Airbus Service Bulletin va fi valabilă și după depășirea pandemiei de COVID-19, mai precizează sursa citată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy