Airbus Helicopters România a fost autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat din România

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Airbus Helicopters Romania (AHRO) a primit din partea Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale autorizaţia RMAR 21J, devenind astfel prima companie din România autorizată să proiecteze modificări şi reparaţii pentru elicopterele de stat, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat al companiei, în baza autorizaţiei RMAR 21J, Airbus Helicopters România va putea să proiecteze şi să aprobe modificări şi reparaţii minore şi să efectueze activităţi de proiectare în scopul obţinerii unui certificat de tip suplimentar şi aprobări de proiect de reparaţie majoră pe elicopterele de stat româneşti (aparţinând unor instituţii precum SMURD, Poliţie, Armată).

De asemenea, activităţi de proiectare similare vor putea fi efectuate pentru aeronavele militare şi de stat ale altor ţări, cu condiţia ca acestea să accepte şi să recunoască autorizarea RMAR21J deţinută de Airbus Helicopters România.

"Primirea acestei autorizaţii este o veste excelentă pentru noi. Mă bucur că echipa noastră a trecut cu succes de auditul Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale. Această autorizare va crea, cu siguranţă, noi oportunităţi de dezvoltare a companiei şi ne va permite, în acelaşi timp, să sprijinim în cel mai profesionist mod elicopterele de stat româneşti", a declarat Georges Durdilly, şeful Airbus în România.

Potrivit generalului-maior Viorel Pană, această autorizare se înscrie în demersurile naţionale mai ample de recunoaştere a Autorităţii Aeronautice Militare Naţionale de către NATO şi de către alte Autorităţi Aeronautice Militare, în scopul validării certificărilor emise de către Autoritatea Aeronautică Militară Naţională.

"Obţinerea de către compania Airbus Helicopters România a autorizării RMAR 21J demonstrează capacitatea acesteia de a proiecta modificări ale elicopterelor din dotarea instituţiilor statului cu atribuţii în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale", a mai spus Viorel Pană.

Vezi și: Georges Durdilly (Airbus): România este un partener de cursă lungă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel