Airbus Helicopters și Ministerul ucrainean de Interne semnează pentru 55 de elicoptere

Cristian Soare |
Data publicării:

Ucraina își modernizează flota de elicoptere civile

Ca urmare a Acordului Interguvernamental semnat între Franța și Ucraina pe 8 iunie, Airbus Helicopters a semnat un contract cu Ministerul ucrainean de Interne pentru achiziția a 55 de elicoptere civile pentru operațiuni de căutare și salvare (SAR), servicii publice, și servicii de urgență medicale (EMS) în țară. Cele 55 de elicoptere includ 21 de elicoptere H225 transformate, 10 elicoptere noi H145 și 24 de elicoptere noi H125.

Contractul, care prevede de asemenea înființarea unui centru local de training și mentenanță, a fost semnat la Kiev pe 14 iulie, în prezența lui Arsen Avakov, ministrul de Interne al Ucrainei, și Bruno Even, CEO Airbus Helicopters

Elicopterele grele, bi-motor de tip H225 comandate de Ucraina, pentru care Franța deține în prezent drepturile comerciale, vor fi adaptate pentru misiuni publice și de căutare și salvare, misiuni în care performanța acestui elicopter este recunoscută.

Printre caracteristicile H225 se numără capacitatea de a decola în mai puțin de 5 minute, o autonomie de zbor extinsă datorită rezervoarelor de combustibil auxiliare, pilotul automat renumit la nivel mondial și modurile SAR superioare. Primele elicoptere de tip H225 sunt așteptate să aterizeze la Kiev până la sfârșitul anului 2018.

Lider mondial pe segmentul serviciilor medicale de urgență și parapublice, Airbus H145 este cel mai nou membru din familia de elicoptere bi-motor de 4 tone – cu capabilități și flexibilitate integrate, proiectat în special pentru misiuni la altitudine și la temperaturi crescute.

Acest tip de elicopter a devenit principala opțiune pentru o varietate de misiuni civile, datorită dimensiunii sala compacte, a amprentei reduse la sol, precum și a unei cabine mari și versatile

H125, unul dintre cele mai bine vândute modele ale Airbus, este un elicopter ușor, cu un singur motor, care și-a câștigat reputația  de a opera în misiuni multiple, datorită înaltei sale performanțe, a manevrabilității excepționale, a excelentei vizibilități și nivelului scăzut de vibrații în cabină, dispunând de un plan optimizat de mentenanță care contribuie la reducerea costurilor operaționale ale clienților.

Aparatul, care dispune de o o podea nouă, plată, poate fi reconfigurat ușor și rapid pentru misiuni variate, inclusiv lucrări aeriene, stingerea incendiilor, misiuni de menținere a ordinii publice, căutare și salvare și transport pasageri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel