Airbus a transportat 4 milioane de măşti chirurgicale din China în Europa

Eduard Pascu / 06 apr 2020 / 09:46

Un avion Airbus A350-100, care a plecat din China cu patru milioane de măşti chirurgicale, având ca destinaţie cele patru ţări fondatoare ale Airbus, a ajuns duminică la Toulouse (Franţa), după ce anterior a descărcat o parte din încărcătură la Hamburg (Germania), se arată într-un comunicat al companiei.

"Avionul a plecat vineri din Toulouse spre China. Acolo a preluat încărcătura şi a pornit înapoi ajungând sâmbătă seara la Hamburg. Duminică dimineaţa a plecat spre Toulouse unde a ajuns în jurul orei 10:00", se arată în comunicatul grupului Airbus. "Aceste măşti sunt destinate guvernelor şi autorităţilor sanitare din ţările fondatoare ale Airbus", a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la Germania, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Operaţiunea a fost finanţată în întregime de Airbus, inclusiv achiziţionarea măştilor din China, a declarat un purtătorul de cuvânt, pentru AFP.

"Felicitări echipei Airbus la revenirea din China cu patru milioane de măşti esenţiale pentru serviciile medicale, în cadrul eforturilor noastre pentru a sprijni lupta împotriva COVID-19", a declarat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury, pe contul său de Twitter.

 

China a exportat măști în valoare de peste 1,3 miliarde de euro

 

La rândul lor, autorităţile chineze au precizat că, de la începutul lunii martie şi până în prezent, ţara lor a vândut aproape patru miliarde de măşti şi echipamente medicale unor ţări străine, cu o valoare totală de peste 1,33 de miliarde de euro.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy