Airbus a transportat 4 milioane de măşti chirurgicale din China în Europa

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion Airbus A350-100, care a plecat din China cu patru milioane de măşti chirurgicale, având ca destinaţie cele patru ţări fondatoare ale Airbus, a ajuns duminică la Toulouse (Franţa), după ce anterior a descărcat o parte din încărcătură la Hamburg (Germania), se arată într-un comunicat al companiei.

"Avionul a plecat vineri din Toulouse spre China. Acolo a preluat încărcătura şi a pornit înapoi ajungând sâmbătă seara la Hamburg. Duminică dimineaţa a plecat spre Toulouse unde a ajuns în jurul orei 10:00", se arată în comunicatul grupului Airbus. "Aceste măşti sunt destinate guvernelor şi autorităţilor sanitare din ţările fondatoare ale Airbus", a adăugat purtătorul de cuvânt, făcând referire la Germania, Franţa, Spania şi Marea Britanie. Operaţiunea a fost finanţată în întregime de Airbus, inclusiv achiziţionarea măştilor din China, a declarat un purtătorul de cuvânt, pentru AFP.

"Felicitări echipei Airbus la revenirea din China cu patru milioane de măşti esenţiale pentru serviciile medicale, în cadrul eforturilor noastre pentru a sprijni lupta împotriva COVID-19", a declarat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury, pe contul său de Twitter.

 

China a exportat măști în valoare de peste 1,3 miliarde de euro

 

La rândul lor, autorităţile chineze au precizat că, de la începutul lunii martie şi până în prezent, ţara lor a vândut aproape patru miliarde de măşti şi echipamente medicale unor ţări străine, cu o valoare totală de peste 1,33 de miliarde de euro.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel