Airbus a testat cu succes, în nordul Franței, livrarea cu drona

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un zbor combinat al mai multor drone, urmărit de o stație de management al flotelor, a fost testat cu succes la E-Valley Park, pe locul fostei baze aeriene Cambrai din nordul Franței, ca parte a etapei de testare având ca obiectiv evaluarea dezvoltării din punct de vedere economic a livrărilor aeriene prin intermediul dronelor, pe baza unei rute prestabilite, anunță Airbus printr-un comunicat de presă.

Un sistem versatil de înaltă rezistență cu propulsie termică şi cu aripă fixă denumit Survey Copter DVF200ER și o mini dronă electrică de tip Drone Volt VTOL (cu decolare şi aterizare verticală) echipate cu avionică specială de la Airbus, ambele au demostrat cu succes fezabilitatea acestor tipuri de servicii logistice prin simularea unei misiuni de livrare aeriană.

Airbus și Regiunea Hauts-de-France, prin intermediul agenției sale de inovare și dezvoltare (HDFID), și-au unit forțele în luna iunie a acestui an, în cadrul unui acord-cadru pentru a evalua potențialul de dezvoltare economică a livrărilor aeriene la scară regională.

 

Studii etapizate

 

Trei etape diferite sunt definitorii în studiul proiectului. Prima, faza de studiu, incluzând necesitatea, aspectele comerciale și de reglementare, a avut loc perioada iunie - iulie 2019. Faza actuală face parte dintr-o campanie de testare pe durata de trei luni, care va fi urmată de o fază de sinteză și proiecție pentru dezvoltarea potențială ulterioară, inclusiv realizarea unui simulator. Acest studiu este realizat în coordonare și cu sprijinul Autorității Aviației Civile Franceze (DGAC).

Este pentru prima dată când o autoritate de stat locală franceză lansează şi susține o astfel de propunere, care presupune participarea unui jucător selecţionat din industria dronelor și a autorităților franceze și europene de reglementare în domeniul aviației și siguranței aeriene.

Reprezentând un nou pas către viitorul mobilității aeriene autonome, acest studiu aflat în curs de desfășurare integrează o abordare cu totul nouă a zborului dronelor pe o rută prestabilită, deasupra zonelor semi-urbane și din mediul rural. În plus, Survey Copter, unul dintre primii producători de drone din Franța, o filială a Airbus care beneficiază la maximum de expertiza companiei mamă, conduce activ proiectul, extinzându-şi în continuare amprenta în sectorul civil.

 

Trasportul de marfă cu drona 

 

 „Conectarea flotelor de drone între diverse centre logistice din Regiunea Hauts-de-France reprezenta, până de curând, doar o posibilitate. Acum însă apare ca un obiectiv viabil, marcând un pas în proiectul nostru destinat dezvoltării economice a regiunii, o etapă care consolidează viziunea noastră despre inovare ca instrument fundamental pentru stimularea economiei locale”, a declarat Xavier Bertrand, președintele Regiunii Hauts-de-France.

„Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele acestei cooperări inovatoare cu această provincie din nordul Franței și cu autoritățile aviatice franceze și europene, deschizând astfel noi oportunități pentru o afacere promițătoare în domeniul dronelor dronelor destinate transportului de marfă. Aceasta este, de fapt, o abordare cu totul nouă a zborurilor dronelor deasupra comunităţilor din mediul rural și semi-urbane și a principiilor gestionării flotei deasupra acestor teritorii”, a declarat Nicolas Askamp, șeful filialei drone a Airbus, Survey Copter.

Cadrul de reglementare al Franței este deosebit de favorabil acestui tip de studiu, menit să îmbunătățească scenariile standard care sunt supuse ulterior analizei EASA – Agenția Europeană pentru Securitatea Aviației - destinată consolidării reglementărilor europene privind transportul autonom fără pilot. 

Vezi și: Airbus a prezentat un proiect Top Secret, drona LOUT, nedetectabilă radar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel