Air Defender 2023. NATO va desfășura, pe cerul Germaniei, cele mai ample exerciții aeriene din istorie

Foto: US Air National Guard
Foto: US Air National Guard

Începând cu 12 iunie, în Germania se vor desfășura cele mai mari exerciții ale forțelor aeriene ale NATO din întreagaexistenței Alianței, scrie Spiegel.

NATO va desfășura exerciții extinse ale forțelor aeriene în spațiul aerian german, în perioada 12-24 iunie.

Aproximativ 90% din manevrele aeriene Air Defender 2023 vor avea loc în Germania și în zonele de coastă din Marea Nordului și Mării Baltice.

Se preconizează că exercițiul Air Defender 2023 va avea un impact asupra traficului aerian european în luna iunie. Cu toate acestea, nu este clar dacă vor fi perturbări importante ale traficului aerian sau vor fi doar probleme regionale, mai ușor de gestionat.

În total, la exercițiul Air Defender vor participa 250 de avioane și elicoptere, dintre care aproape 100 vor fi din SUA. Piloții americani vor zbura peste Europa timp de câteva ore.

Oficialul Forțelor Aeriene Germane, Ingo Gerharts, citat de publicația germană, a remarcat că exercițiile ar trebui să demonstreze că Alianța „poate acționa rapid în situații de urgență”. 

Oficialul a asigurat că vor fi exersate doar „scenarii defensive” în apropierea graniței cu Rusia. „Desigur, ar fi o provocare dacă am simula zboruri în direcția Kaliningrad, de exemplu. Dar noi nu facem asta”, a asigurat militarul. 

Foto: US Air National Guard

Exercițiile se limitează la „apărarea teritoriului NATO”. Este vorba demilitari din Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Ungaria, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Norvegia, Polonia, România, Suedia, Slovenia, Spania, Turcia, SUA, Regatul Unit și Grecia. 

Din cele 24 de țări care vor participa, inclusiv Germania și SUA, 22 sunt state membre NATO, Suedia fiind una dintre cele două state care nu sunt membre ale alianței. Cealaltă țară non-NATO, prezentă la exerciții, este Japonia.

Vor participa la AD23 o gamă largă de aeronave din SUA, inclusiv F-35A , F-15C și F-16 ; A -10C; aeronavele KC-135 și KC-46A pentru operațiunile de realimentare; și aeronavele C-17A și C-130J de transport.

De asemenea, va fi folosită o dronă MQ-9 Reaper, iar Defense News a remarcat că avioanele de luptă F/A-18 ale US Navy, avioanele de avertizare timpurie și de control ale NATO E-3.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel