Urmărește emisiunea live



AH-64 Apache vs. Ka-52. SUA și Rusia, ”confruntarea” elicopterelor

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Publicația Business Insider a comparat elicopterele militare AH-64 Apache, american, și elicopterul rus Ka-52.

În paginile sale, publicația precizează că cele două elicoptere sunt deseori considerate cele mai bune din lume. AH-64 Apache a efectual primul său zbor în 1975.

AH-64 Apache și Ka-25 sunt deseori considerate cel mai bune elicoptere de atac din lume. Primul a efectuat primul său zbor în 1975. De atunci, el a suferit o serie întreagă de modificări care au dus la apariția mai multor versiuni. De partea cealaltă, Ka-52 a apărut în 1997 ca succesor al elicopterului Ka-50, mai cunoscut drept "Rechinul negru".

DC Business a publicat analiza Business Insider care, după ce a comparat cele două elicoptere a ajuns la următoarele concluzii:

Viteza maximă dezvoltată de Ka-52 este de 350 kilometri pe oră, cu o autonomie de zbor de peste 1.000 de kilometri. Elicopterul american se poate lăuda cu o viteză de 300 kilometri pe oră, cu o autonomie ce se întinde pe o rază de zbor de 500 kilometri. Ka-52 are două axe cu trei palete care se învârt în direcții opuse. Acest lucru conferă aparatului rus o manevrabilitate sporită. Presa de la Moscova susține că elicopterul poate efecta o întoarcere de 90 de grade stând pe loc. Apache folosește un ax tradițional cu patru palete, dar și o elice pe coadă.

La bordul său, elicopterul rus transportă rachete antitanc Vihr și Ataka, rachete din clasa "aer-sol" X-35ML și rachete cu calibru de 80 de milimetri C-8. Varianta Ka-52K mai este echipat cu rachete X-35, capabile să doboare ținte la o distanță de 120 kilometri. În plus, la bordul Ka-52 este instalată un tun de 30 de milimetri 2A42.

Apache poate fi înzestrat cu 16 rachete antitanc Hellfire și 76 de rachete de 70 de milimetri. De asemenea, elicopterul american de atac dispune de un tun de 30 de milimetri și 1200 de proiectile. Varianta modificată AH-64E are un foarte important "as în mânecă" - drone.

Concluzia publicației 

Sursa citată consideră că elicopterul american Apache ar avea câștig de cauză în fața aparatului rus Ka-52, însă la o mică diferență. Totuși, elicopterul rus are o extraordinar de mare putere de tragere. Și este mai manevrabil decât aparatul american, un alt domeniu la care rușii punctează. În același timp, elicopterul rus este echipat cu sistem de catapultare a piloților. În schimb, nu are dronele americanilor, de foarte mare ajutor în multe situații dificile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel