Aglomerație mare în Marea Adriatică: Portavionul american Harry S. Truman este încadrat de nave rusești

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse italiene și rusești au semnalat faptul că, în ultimele săptămâni, atât NATO cât și Federația Rusă au concentrat mai multe nave de luptă în jurul portavionului american Harry S. Truman, aflat în Marea Adriatică.

Potrivit specialiștilor militari ruși, navele de luptă aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse intenționează să blocheze gruparea navală de atac a SUA în Strâmtoarea Otranto și să controleze astfel situația din regiune.

Escadra rusească din Marea Adriatică este formată din distrugătorul Amiral Tributs, nava de cercetare radioelectronică Vasili Tatischev, crucișătorul Variag și fregata Amiral Grigorovici. Pe lângă portavionul american Harry S. Truman, în Marea Adriatică se mai află fregatele italiene Carlo Bergamini, Libeccio și Antonio Marceglia, precum și submarinul Primo Longobardo aparținând tot Forțelor Navale ale Italiei.

Anterior, revista italiană La Repubblica, citând reprezentanți ai Marinei italiene, a informat că una dintre navele rusești, respectiv crucișătorul purtător de rachete Variag, a blocat mișcarea grupării navale a portavionului american Harry S. Truman, care, în ultimele luni, s-a deplasat între Sicilia și Marea Adriatică.

“Acțiunile navelor rusești au devenit o provocare pentru comandamentul naval al NATO”, au precizat reprezentanții publicației.

După cum au informat reprezentanții militari italieni, mișcările navelor rusești din Marea Adriatică sunt monitorizate de avioane ATR P-72A ale Forțelor Aeriene italiene și Boeing P-8A Poseidon aparținând US Navy, care decolează de la Baza Aeriană Sigonella.

Comentariul autorului: Portavionul american Harry S. Truman și gruparea navală a acestuia îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană începând din luna decembrie 2021. În acest interval, portavionul a fost trecut de două ori sub comanda NATO, fiind prima navă americană care a făcut acest lucru de la încheierea Războiului Rece.

În perioada următoare, nava americană va fi înlocuită de portavionul George H.W. Bush (CVN-77), care a plecat, pe 10.08.2022, din Baza Navală Norfolk.

Din gruparea navală a portavionului George H.W. Bush vor face parte crucișătorul USS Leyte Gulf (CG-55) și distrugătoarele USS Delbert D. Black (DDG-119), USS Truxtun (DDG-103) și USS Farragut (DDG-99).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel