Războiului civil din Afganistan: Talibanii, dispuşi la o diminuare a violenţelor înaintea semnării unui acord cu SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Talibanii sunt dispuşi să diminueze violenţele în Afganistan înainte de a semna cu SUA, cel mai probabil la sfârşitul lunii, un acord privind retragerea trupelor americane, a declarat sâmbătă pentru presă purtătorul de cuvânt al mişcării, Suhail Shaheen, potrivit AFP.

,,Suntem de acord să ne reducem activităţile militare în zilele care preced semnarea unui acord de pace cu Statele Unite", a declarat Shaheen, într-un interviu acordat cotidianului pakistanez Dawn, exprimându-şi optimismul cu privire la posibilitatea semnării acestui acord "cel mai târziu până la sfârşitul lunii".

Talibanii le-au transmis vineri americanilor o ofertă privind un armistiţiu de scurtă durată - de şapte sau 10 zile -, după peste 18 ani de război. Însă SUA au făcut din reducerea violenţelor o condiţie preliminară pentru progresul negocierilor care ar urma să stabilească un calendar de retragere a trupelor americane şi lansarea unui dialog intraafgan, potrivit Agerpres.

Potrivit declaraţiilor lui Shaheen, această reducere a operaţiunilor militare ale insurgenţilor va fi "generală şi va include toate forţele, inclusiv cele ale statului".

Washington nu a confirmat primirea unei astfel de oferte din partea insurgenţilor islamişti.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel